OHAL 19 Temmuz sonrası kendiliğinden kalkacak 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, OHAL’in kalkmasıyla ilgili olarak “Bunun taahhüdünü genel seçimden önce verdik. 19 Temmuz’da süresi doluyor, haliyle kendiliğinden kalkacaktır” dedi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ seçim sonuçlarını canlı yayında değerlendirip gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman milletimiz, Cumhur İttifakı’na, Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye büyük bir değer verdi. Partilerde MHP büyük bir başarı ortaya koydu çünkü bütün anketleri, anketçileri tekzip eden bir sonuç ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımız, ‘Mesajı aldık’ açıklamasını dün yaptı. Mesajı doğru okumamız ve gereğini yapmamız son derece önemli. Kılıçdaroğlu kazanmayı hedefleyen biri değil. AK Parti’yi azaltmayı, eksiltmeyi hedefleyen bir siyaset ortaya koyuyor. 

TAAHHÜDÜNÜ VERMİŞTİK

OHAL'in kalkması konusunda taahhüdü genel seçimden önce verdik. Süresi 19 Temmuz'da doluyor, kendiliğinden kalkar. Bu konu henüz konuşulmuş deği. Zamanı bitecek ona göre karar alacağız. İrade çok açık; OHAL’in kaldırılması ancak zaman konusunda herhangi bir karar alınmış değil… 

CHP’den oy gitmeseydi HDP baraj altıydı 

Bozdağ: Demirtaş yüzde 9’un altında oy aldı, partisi ise daha yukarıda oy aldı. Bu CHP’nin oylarının önemli bir kısmının HDP’ye gittiğini gösteriyor. Rakamlar çok net ortada. Eğer CHP’den bu oylar HDP’ye akmamış olsaydı şu anda HDP barajı geçmemiş olacaktı. Cezaevlerinde FETÖ’den tutuklu olanların büyük bir çoğunluğu, belki tamamı HDP’ye oy verdi. 

Bedelli askerlik 1 Ekim’de gündemde

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, herkesin beklediği bedelli askerlik konusunda da şunları kaydetti: Takvimini tam söyleme imkanı yok ama genel işleyişle alakalı bir yorum yapabilirim. Cumhurbaşkanı ve vekillerimizin yemin ederek göreve başlaması lazım, parlamento 1 Ekim’e kadar ara verecek ve sonuçta bedelli konusunda ekimden sonra gündeme gelecektir. Bedelli KHK ile alınacak bir karara değil, Meclis açıldıktan sonra bu konuda gereği yapılacaktır. Bu bizim de milletimize taahhüdümüzdür bu konu bu yıl içinde hallolacaktır.

TRT’yi toplantıdan kovması büyük yanlış 

Bozdağ, İnce’nin basın toplantısı sırasında TRT ekibini salondan çıkarmasına çok sert yanıt verdi: Yaptığı ilk iş TRT temsilcilerini ilk basın toplantısından kovmak oldu. Çok yanlış yaptı. ‘Siz böyle yaptınız ama bak ben böyle yapıyorum’ diyerek onlara bu hareketi yapsa daha doğru yapmış olacaktı. Bu demokrat bir tutum mu? Değil… AA’ya karşı yaptığı tutum da böyle… İnce demokrat bir tutum takınmadı. YSK ile AA'nın sonuçlarının örtüşmesi, AA'nın doğru, dürüst ve güvenilir habercilik yaptığının göstergesidir. 

Diktatörlük lafları iftiradır 

'Partili olmak görevini bağımsız ve tarafsız yapmaya engel değildir' diyen İnce şöyle devam etti: İnce de seçilse partili bir cumhurbaşkanı olacaktı. Cumhurbaşkanı görevini tarafsız yaptı bundan sonra da tarafsız olacaktır. Herkes başka seçmen kitlelerinden oy alacak bir dil oluşturması lazım. Diktatörlük tek adamlık lafları iftiradır. Yeni sistem tek adamlığa izin vermiyor.