Ocak ayından bu yana 49 canlı bomba önlendi

Kurtulmuş, “Ocak ayından bu yana çok sayıda önlenmiş olay var. Sadece rakamını söyleyeyim, 85 önemli olay önceden istihbaratları yapılarak önlenmiştir. Bunların 49’u canlı bombadır” dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. 

TERÖRLE MÜCADELE 

Doğu ve Güneydoğu’da operasyonların devam ettiği bölgeden göç edenlerin geriye dönmüş olmasını görmek memnuniyet verici olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bundan sonraki süreçte de diğer yerlerdeki operasyonların bitmesi halinde dönüşlerin olacağını görüyoruz” dedi. 

ÇOK SAYIDA OLAY ÖNLENDİ 

Çok sayıda olayın önlendiğini belirten Kurtulmuş şöyle dedi: “Ocaktan bu yana 85 önemli olay önlendi. Bunlardan 49’u canlı bomba ve bombalı eylem. Son 3 ayda DAEŞ tarafından atılan 55 roket Kilis’e düştü. Sınırlarımızı kimseden yardım almadan kendimiz koruyabiliriz.” 

EĞİTİMDE TELAFİLER 

Kurtulmuş, “Hiç bir öğrencimizin eğitim konusunda yaşıtlarından geri kalmaması için telafiler yapıldı. Bölgedeki bütün öğrencilerimiz bu terör olaylarından etkilenmiyor. Bölgeden 10’da bir diyebileceğimiz bir rakamda öğrencilerimiz etkileniyor. 714 okuldan 77 tanesi ağır hasarlıdır” diye konuştu. 

1 MAYIS KUTLAMALARI 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, “Barış içinde yapılan kutlamalardan dolayı katılımcılara teşşekkür ediyorum. Az da olsa korsan gösteriler oldu, sabote etme girişimi oldu” şeklinde konuştu.  

Kilis’e yönelik saldırılar

Kurtulmuş, “Kilise yönelik saldırılar hassasiyetle orada takip ediliyor. Milli imkanlarımızla ve Uluslararası olarak gerekli adımlar atılıyor. Orada halkımızın içinde olduğu endişelerin nasıl giderileceği araştırılıyor. Sınır ötesine yönelik tedbirler gözden geçiriliyor” dedi. 

Ab ile vize muafiyeti süreci

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Avrupa Birliği ile vize muafiyeti sürecini konusunda, “Bizim üzerimize düşenleri yaptığımızı herkes görüyor. Biz mutabık kaldığımız düzenlemeleri süratle gerçekleştirdik. Geri kalan kısımlara da hızlıca devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu görüntüler TBMM’ye yakışmıyor

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki kavgaya ilişkin Kurtulmuş, “Bu görüntüler TBMM’ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır diye düşünmesin. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bir para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis’e gelecektir” dedi.