O zat CHP’nin de başına bela

Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu için “Yerel seçim ana muhalefetin sonu olacak. Çünkü başındaki zat sadece milletin değil, CHP’nin de başına bela. Onları da kurtarmamız gerek” dedi.  

Partisinin genel merkezinde AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı’nda önemli açıklamalar yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan şunları söyledi: “Bu mahalli idareler seçimi belki de ana muhalefetin sonu olacak. Çünkü ana muhalefetin başındaki zat sadece milletin değil, CHP’nin de başına bela. CHP’yi bundan kurtarmamız lazım. Adam İngiltere’ye gidiyor, oradaki Türk gençlerine Türkiye’yi şikâyet ediyor. Özgürlük yok diyor. Kaybettiğin halde devamlı seçime giriyorsun bundan büyük demokrasi olur mu? Bir genç sormuş 11 seçim kaybettiğiniz ders almadınız mı diye. Onda ders alacak, neyse gerisini söylemiyorum. 

Başkan Erdoğan, partili kadınların çocuklarıyla birlikte fotoğraf çektirdi. 

HEZİMETİ YAŞAYACAKLAR 

Bu milleti galeyana getirmek için söylemedik laf bırakmıyorlar. Türk milletinin ferasetini anlayamadılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Mart 2019 seçimlerinde de sonuç aynı olacak, yine aynı hezimeti yaşayacaklar. Mart  2019 seçimleri sıradan bir seçim değildir. 

Partisini de batıracak 

Biz bugüne kadar başkalarından ziyade kendimizin ne yaptığına baktık. Standardımızı muhalefetin belirlemesine izin vermedik. Böyle bir yanlışa düşmüş olsaydık bu oy oranlarının yarısını dahi alamazdık. Biz onların ne dediğiyle, ne yaptığıyla uğraşmayacağız. SSK’yı batırdı, CHP’yi batırmanın gayreti içerisinde.  

Esad’ın diliyle saldırıyor

“Bir taraftan bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına çiçek atıyorlar, diğer taraftan Suriyeli muhacirlere zalim Esad’ın diliyle saldırıyorlar.” 

Başkan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’de söylediği “Suriyeli mültecileri ülkelerine biz geri göndeririz” sözlerine tepki gösterdi: Muhalefet partisi ve avanelerinin insanlarımızı birbirine düşürmesine fırsat vermeyeceğiz. Sandığa gölge düşürmek için her türlü yolu deneyecekler. Bir taraftan bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına çiçek atıyorlar, diğer taraftan Suriyeli muhacirlere zalim Esad’ın diliyle saldırıyorlar.

AYRIM YAPMADIK

Bay Kemal şunu iyi bil, biz muhaciri de çok sevdik, Ensar’ı da çok sevdik. Sen bizim sevdiğimiz muhacirleri geldikleri yere gönderme aşkı içinde olabilirsin. Çünkü sen muhacir nedir bilmezsin. Bu millet her zaman Ensar olmuştur. Şimdi de aynı anlayışın içindeyiz. 3,5 milyon Suriyeli bizim misafirimizdir. Sıkıntıları, sorunları olabilir. Hiçbir zaman bir ayrım yapmadık. 

Irkçılığı kapıdan sokmadık 

Biz dışlayan değil, her etnik kökenden insanı bünyesinde bulunduran bir partiyiz. Tüm farklılıkları kucaklayan bir partiyiz. 81 milyonun her bir ferdini bağrına basan bir partiyiz. Bu güne kadar ayrımcılığın, ırkçılığın bu kapıdan içeri girmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Helal rızık için Silvan’ın dağlarında kuzu otlatan çoban ile Karadeniz’in azgın sularında balıkçılık yapan arasında fark yoktur.  

Ev sahipliğine devam edeceğiz 

AB vermesi gereken parayı vermiş vermemiş bizim için önemli değil. Biz ne yaptık? 33 milyar biz harcama yaptık. AB sözünü yerine getirmedi. Şu ana kadar 1,750 milyar avro. Oradan gelse de gelmese de biz ev sahipliğine devam ediyoruz. Rabbim bunun neticesini inşallah verecektir.