O alçak fişeği 5 ay önceden çakmış!

FETÖ’nün hain darbe kalkışmasının işaretlerinin 5 ay önce örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından bizzat verildiği ortaya çıktı.

Hilal YILDIRIM /HABER MERKEZİ

Gülen’in konuşmalarının paylaşıldığı örgüte ait internet sitesi ‘herkul.org'dan 4 Şubat 2016 tarihinde ‘Kılıçların Gölgesinde’ başlıklı bir video kaydı yayımlandı. Videoda hem TSK’da önemli bir yeri olan ‘Kılıç’ hem de darbe girişimine ismini veren Yurt’ta Sulh Komitesi’nden ‘Sulh’ kelimesinin kullandığı ortaya çıktı. 

10 ŞUBAT’TA KAPATILDI 

İstanbul TEM Şube Müdürlüğü o videoyu derinlemesine inceleyerek savcılığa gönderdi. Gülen, hain darbe girişiminden 5 ay önce yaptığı konuşmada TSK'da önemli bir yeri olan ‘Kılıç’ı özellikle kullandı. İşte o ifadeler: Böyle bir sabah bir aydınlık şafak söksün bekleriz dersiniz, bu kıvrandırır insanı zannediyorum. İntizar etme kadar insanı kıvrandıran başka bir şey yoktur. O an gelinceye kadar olumsuz şeyler devam ediyorsa orada murad-ı ilahiye saygılı olmak lazım. Hürriyeti varlık Sulhçular ilave etmişler. Bildiğiniz gibi bunları müdafaa etme adına siz düşmanla karşılaştığınız zaman işte o zaman öldürebilirsiniz. Düşmanla karşılaştığınız zaman sabredin. Unutmayın cennet kılıçların gölgesi altındadır.