Numan Kurtulmuş: Kara kaplı defter artık açılmıştır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ soruşturmasıyla ilgili kara kaplı defterin artık açıldığını belirterek, bundan sonraki süreçte de tedbiri elden bırakmamak gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, A Haber canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, uzun bir sürecin başladığını belirterek "Riskli görüdüğümüz 4-5 alan var. Yenildik kenara çekilelim demeyecekler. Topyekün bir kalkışmayla yeni bir darbe girişimi hazırlama olanağı kalmamıştır. ama suikast girişiminde bulunabilirler" uyarısında bulundu.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

TSK'nın içinde soruşturmaya dahil çok sayıda komutanın olması olağanüstü YAŞ'ı gerekli kılıyor. TSK'nın içindeki parazitlerin temizlenmesi, olarak çok derin bir temizlik olacak. YAŞ, müsamaha etmeden gerekli kararları alacaktır. 

Darbenin nereye evrileceği belli olmadığı anlarda kim ne tavır gösterdi, önemli olan bu. Bundan sonrsı yargının ve adaletin işi. Bu sorgulamalar sonucunda çok biliginin ortaya çıkmasını bekliyorum. Kara kaplı defter artık açılmıştır. Cumhurbaşkanı'nın yaverlerinin nerdeyse tamamı, Genelkurmay Başkanı'nın en yakınındaki isimler bu işin içinde bu bir felaket. Kriminal bir çeteden bahsediyoruz.

KAMUDAN TEK TEK AYIKLANACAKLAR

Temizlik uzun sürecektir. OHAL çerçevesinde bundan sonra da kamunun içindeki kişiler kamudan ayıklanacak. Çok uzun bir süreç bu. Üçüncü olarak da devletin tüm kurum ve kuruluşların yeniden yapılanması. Siyasetin daha özgür ve güçlü hale getirilmesi gerekiyor.

DEVLETİ MİLLETE AÇACAĞIZ

Milletimizin tamamı FETÖ'ye karşı teyakkuz hale geçti. Bu temizlik mutlaka olacak. Herhangi bir vatandaş bir düşünce yüzünden devlete giremezse, bu tarz örgütler işte ortaya çıkıyor. Devleti millete açacağız. Türkiye'de artık herhangi bir kurumlarını bir örgütlenmenin ele geçirilmesi mümkün olmayacak. Hertürlü gizli bilgiler artık açığa çıkılacak ve bir takım haksızlıkların önüne geçilecek.

MİLLETİN ELİ DEĞİL, AYAĞI ÖPÜLMELİ

Bu işin kahramanı sayın Cumhurbaşkanı'mız ve sokağa dökülen halktır. Hastanede bir ziyaret ettik bi hanımefendiyi, eşi şehit olmuş. Gülüyor, hiç tereddüt etmedim, şimdi olsa yine giderim keşke bende şehit olsaydım diyor. Bu milletin eli değil, ayağı öpülmeli. Bunun için magazinleştirerek bir takım kahramanlar ortaya çıkarmaya gerek yok.

Darbe teşebbüsünün TSK'yı ciddi bir şekilde olumsuz etkilediğinden hiç kuşku yok. Aske polis büyük bir dayanışma içerisinde teröre karşı ortak mücadele ediyorlardı. TSK içnie de büyük bir güvensizlik ortamı oluştuğu da açıktır.

RİSKLİ GÖRDÜĞÜMÜZ ALANLAR VAR

Riskli görüdüğümüz 4-5 alan var. Yenildik kenara çekilelim demeyecekler. Topyekün bir kalkışmayla yeni bir darbe girişimi hazırlama olanağı kalmamıştır. ama suikast girişiminde bulunabilirler. Meydanlarda herkes birarada, meydanları bölmek isteyebilirler. Meydanları bölmek içinde provaksyon yapabilirler. Özellikle Kürt ve Alevi yurttaşlarımız üzerinden bunu yapmaya çalışabilirler, çok dikkatli davranmamız gerekir. Türkiye üzerinde yanlış algı operasyonalrı yaparak Türkiye'yi izole etmeye yalnızlaştırmaya çalışacaklar. Son olarak da Türkiye ekonomisinden yabancı sermayeleri çıkarmak ve vatandaşı tedirgin etmek isteyeceklerdir. Açık söylemek gerekirse, 2002 şartlarında bir Türkiye olsaydı, bu darbe girişimi Türkiye ekonomisini ciddi şekilde vurabilirdi.

İHANETİN EN ÖNEMLİ KOLLARINDAN BİRİ FUATAVNİ

FuatAvni hesabı bir kişiye ait değil bence, elde ettikleri bilgileri çok da başarılı bir şekilde kendi açılarından kullandıklarına inanıyorum. İnşallah bu isimler ortaya da çıkacaktır. Bu ihanetin en önemli kollarından biri FuatAvni hesabıdır. İnşallah kısa sürede tespit edilecektir.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ DEVAM EDECEK

Hassas bir süreçten geçiyoruz. İnşallah darbe tehtidi kalmadı. Ama sayın Cumhurbaşkanı'mız "evet, tehlike geçmiştir" diyene kadar da bu demokrasi nöbetleri devam edecektir.