New York zaferi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta ABD’lilerle gerçekleştirdiği temaslarda FETÖ’nün iadesi ve Suriye’de güvenli bölge konusunda önemli kazanım elde etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu nedeniyle gerçekleştirdiği New York ziyareti oldukça verimli geçti. Genel Kurul’da yaptığı konuşmayla zirveye damga vuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmelerde ise Türkiye’nin tezlerini büyük oranda özellikle ABD’li yetkililere kabul ettirdi.

İADEYE YAKLAŞIYOR 

Teröristbaşı Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusunda önemli gelişmeler olabileceğinin sinyalini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesinde konuyu görüşen Erdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada ABD’li yetkililerin Gülen konusunda büyük oranda ikna olduğunu ve elebaşını iade etmeye olumlu baktıklarını dile getirdi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da teröristbaşı Fetullah Gülen ile ilgili delillerin somutluğunu Biden’ın açıkça kabul ettiğini açıkladı. Türkiye’nin uzun zamandır dile getirdiği Suriye’de uçuşa yasak bölge tezi de büyük oranda kabul görmüşe benziyor.

KERRY İLK KEZ İSTEDİ 

Erdoğan’ın Biden ile görüşmesi sırasında açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry başta rejime ait uçaklar olmak üzere Suriye’nin belirli bölgelerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi için çağrı yaptı. Bu çağrı ABD tarafından ilk kez yapılmış oldu. Hemen ardından Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier de geçici de olsa uçuşa yasak bölge çağrısı yaptı. 

Kanser hastasına bıraktırdı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kanser tedavisi gören AK Parti eski Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya’yı önceki gün arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Yücekaya’yı telefonla arayan Erdoğan, Yücekaya'dan sağlık durumu hakkında bilgi aldı.  

NE DERSENİZ O...

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yücekaya'ya sigara içip içmediğini sorduğu, Yücekaya'nın ise sigara kullandığını belirtmesi üzerine Erdoğan'ın bu akşamdan itibaren sigarayı bırakmasını söylediği, Yücekaya'nın da ‘Allah sizi başımızdan eksik etmesin siz ne derseniz odur, bugünden itibaren sigara kullanmayacağım’ dediği öğrenildi.

TEK ÇELiŞKi YPG 

Rakka ve Musul’a operasyon konusunda Türkiye ile ABD’nin ortak hareket etmesi düşüncesi gerçekçi bulunuyor. Washington ile son dönemde anlaşılamayan konu terör örgütü YPG. Cumhurbaşkanı Erdoğan YPG konusunda muhataplarını uyarmaya devam etti. ABD ise terör örgütüne destek vermekte ısrarcı. Erdoğan bu nedenle içinde YPG’nin olduğu hiçbir operasyona Türkiye’nin dahil olmayacağını Türkiye’ye dönerken duyurdu.