Sandık sorgulama nerede oy kullanacağım hangi okulda

Peki YSK sitesinden seçmen sandık sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız?

Referandumda nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını veren YSK seçmen sandık sorgulama hizmete açıldı. YSK sandık sorgulama sisteminde TC numaranızla oy vereceğiniz yeri görebilirsiniz. Yurt içi ve yurt dışındakilerin nerede oy kullanacağını görebilmeleri için ayrı linklere gitmeleri gerekiyor.

YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze yukardaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorgula tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun yanıtı anında önünüze gelecek. Oy vereceğiniz yeri secmen.ysk.gov.tr/ysk adresinden olduğu gibi e-devletten de yapabiliyorsunuz. Seçmenler sandık sorgulama işlemlerini 16 Nisan'a kadar bu adreslerden online yapabilecek. Yurt dışındaki seçmenler ise aşağıdaki resme tıklayarak yurt dışı seçmen sorgulama ekranına ulaşabilir. Buradan nerede oy vereceğim sorusunun yanıtını alabilir ve seçmen bilgi kağıdınızı da bastırabilirsiniz.

Nerede oy kullanılacağının sorgulanması

Oy kullanacağınız yeri sorgulamak için YSK resmi internet sitesinden ‘’Seçmen İşlemleri’’ menüsüne giriniz. Ardından açılan sayfadan ‘’Nerede Oy Kullanacağım’’ bağlantısına tıklayınız. Buradan da nüfusa kayıtlı olduğunuz il, T.C. kimlik numaranız ve nüfusa kayıtlı olduğunuz il bilgilerini eksiksiz olarak doldurup ekranda yer alan güvenlik kodunu ilgili yere yazınız. Formun altında bulunan ‘’Sorgula’’ butonuna tıklayarak nerede oy kullanacağınızı sorgulayabilirsiniz. Bunun dışında yine e-Devlet sistemine girerek buradan ‘’Yüksek Seçik Kurulu’’ bölümünden gerekli sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.