Neo-Goebbels yalancıları

Başkan Erdoğan'dan 128 milyar dolar iftirasına cevap! 'Yalan olduğunu en iyi onlar biliyor' Başkan Erdoğan, '128 milyar dolar buharlaştı, kayboldu, nerede, kim aldı' şeklinde ‘kademelendirilerek' yürütülen yalanın arkasındaki ‘Goebbels taktiği'ni CHP yanlısı iletişimcinin ağzından ortaya koydu.

OSMAN NURİ CERİT

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda 128 milyar dolar tartışmalarıyla ilgili konuştu. Erdoğan, ''Ne rakam doğru, ne rakama yüklenen anlam doğru, ne bu rakam üzerinden üretilen kampanya doğru... Baştan sona yanlış, baştan sona cehalet'' ifadelerini kullandı. "Cehalet" deyip geçmemek gerektiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

YALANA SARILDILAR

"CHP'nin etrafında kümelenen bu ekip, son günlerde yine, yurtdışındaki ve yurtiçindeki yatırımcıları ürkütmek, milletimizin moralini bozmak, girişimcilerimizi tereddüde sürüklemek için dört bir koldan çalışıyor. Diğer konularda dikiş tutturamayınca, şimdi cehli mikap olarak yanlış ve yalan olduğunu en iyi kendilerinin bildiği '128 milyar dolar nerede' yalanına sarıldılar."

YALANI BÜYÜK SÖYLE

Partililere izlettiği "CHP'nin 128 milyar dolar yalanı" başlıklı videoda, "Yalanı büyük konuşacaksın, büyük söyleyeceksin" mesajı verildiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: "İşte Kılıçdaroğlu'nun rehberini öğrendiniz mi? O bayan. 'Büyük söyleyeceksiniz' diyor. O da 'Emredersin' diyor ve büyük söylüyor. Bunları üzerimize salan akıl, 'yalanı ne kadar büyük söyler ve ne kadar ısrarla devam ettirirseniz, inandırması o kadar kolay olur' diye kendilerine telkinde bulunuyor."

PARA YURTİÇİNDE KALDI

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "(Nereye harcandı?) diye yaygarası yapılan 128 milyar dolar ne buhar olmuştur ne de haksız ve hukuksuz yere herhangi birilerinin cebine girmiştir. Bu para ve çok daha fazlası, ekonominin aktörleri ve vatandaşımız arasında dolaşıma girmiş, yani yer değiştirmiş ama sonuçta çoğu yine ülkemizin değeri olarak yurtiçinde kalmıştır."

BİZ YOLA KEFENİMİZLE ÇIKTIK

Başkan Erdoğan, bir TV programında kendisi için "Sonu Menderes gibi olmasın" diyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a sert tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: "Bir edepsiz benim akıbetimin de Menderes'in akıbeti olabileceğini ümit ettiğini söylüyor. Be ahlaksız, be edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek yola çıktık. Biz ölümden korkmadık. Menderes'in akıbetinden hoşnut mu oluyorsunuz? O akıbeti hazırlayanlar da sizdiniz. Biz bunların hepsine hazırız. 15 Temmuz'u hazırlayanlara bu ülkeyi mezar ettik. Senin genel başkanın tankların arasından kaçarken biz dünyaya selam verdik."

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, 'Emekli olanlar darbe yapabilir mi' diyor. Onlar sizin akıl hocanız. Darbeyi de sizin yapmanızı bekliyorlar. 'Dökülün sokağa' diyorlar. Ama bilin ki bu ülkede her şeyi bitmiş, tükenmiş olan bu akıl hocalarına yol kalmayacak" ifadesini kullandı.

GOEBBELS'İN 'BÜYÜK YALAN TEORİSİ'

Hitler'in Nazi Partisi'nin 'Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanı' Joseph Goebbels'e atfedilen 'büyük yalan teorisi' bir yanlışın birçok kez tekrarlanması durumunda kitleler tarafından doğru kabul edilmesine dayanıyor. Goebbels, "Yeterince büyük bir yalan söylerseniz ve bu yalanı tekrar ederseniz, insanlar sonunda buna inanmaya başlayacaktır" diyor.

YENİ BAKANLARA BAŞARILAR

Hem bir bakanlığı ikiye böldüklerini hem de toplamda 3 yeni bakan ataması yaptıklarını bildiren Erdoğan, "Kabinemizde birlikte mesai yürüteceğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin'e, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'a başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

ASİLTÜRK'Ü KABUL ETTİ

Başkan Erdoğan, Saadet Başkan Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü kabul etti. Erdoğan ve Asiltürk birlikte iftar yaptı.

İKLİM ZİRVESİ BAŞLIYOR

ABD Başkanı Joe Biden'ın, aralarında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu 40 dünya liderini davet ettiği iklim zirvesi, bugün başlıyor. Video konferans yöntemiyle gerçekleşecek zirveye, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson gibi isimler davet edildi. Erdoğan'ın zirvede dünya liderlerine çağrıda bulunarak, küresel iklim kriziyle topyekün mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekmesi bekleniyor.

TÜRKİYE TEHDİT YA DA RAKİP DEĞİL

Erdoğan, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açılışında "Balkanların kalkınması için çalışıyoruz. Türkiye'yi tehdit ya da rakip görenler yanılgı içerisine düşüyor" dedi.

PERSONEL TÜRKİYE'DEN

Yapım maliyeti 70 milyon euro olan hastanede Türk personelle birlikte görev yapacak Arnavut sağlık personeli Türkiye'de eğitildi.