Ne Gazi’ye ne millete hakaret ettiririz

Millet Bahçesi açılışında konuşan Başkan Erdoğan, “Ne Gazi Mustafa Kemal’e ne de kıyafetinden dolayı vatandaşımıza hakaret edilmesine izin veririz” dedi.  

1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da inşası tamamlanan 5 millet bahçesinin toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin adını ‘Gönül Belediyeciliği’ koyduk diyen Erdoğan, “Ağızlarını her açtıklarında Atatürk istismarı yapanları, onun emanetlerini bir milim ilerletmeyenleri bir kez daha milletimizin terazisine çıkaracağız” açıklamasında bulundu. Erdoğan, “Biz İstiklal Marşı’yla Safahat’ı yastık altı kitabı olarak koyduk ve öyle büyüdük. Milletimizin de bizim de karnımız bu bayat oyunlara toktur. Türkiye’de ne Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e, ne de inancından, meşrebinden, kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin veririz” diye konuştu. 

ÇABALARINIZ BOŞUNA 

Erdoğan şunları söyledi:  “Birilerinin Türkiye’yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 31 Mart milletin hakemliğine gidilecek gündür. Demokratik haklarımızı kullanırken en büyük cevabı vermeye hazır mıyız? Ağızlarını her açtıklarında Atatürk istismarı yapanları, onun emanetlerini bir milim ilerletmeyenleri bir kez daha milletimizin terazisine çıkaracağız. Türkiye’de kimse eleştirilemez değildir. Kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır.” 

Önce haddini bileceksin

İşte andı ezbere okumaktan, İstiklal Marşımızın ilk iki kıtasını söylemekten aciz birilerinin milletimizin kafalarını karıştırmasına izin vermeyeceğiz. Utanmadan sıkılmadan bana İstiklal Marşını okuyup okumamaktan bahsediyor. Önce haddini bileceksin. Teröristlerin cenazelerine gitmekten geri durmayanlar, teröre, Kobani’ye çanak tutanları, cezaevlerinde gidip ziyaret eden CHP’liler ve diğer siyasi parti mensupları kalkıp da bu ülkede bizim değerlerimize saldıramazlar. 

BAŞKAN’DAN MİLLET BAHÇESİ HATIRASI 

Başkan Erdoğan, açılış töreni sonrası Başakşehir Millet Bahçesi’nde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la birlikte Millet Bahçesi’ni gezdi.

Başkan Erdoğan Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçelerinin açılışını yaptı.  Erdoğan Başakşehir’deki törende gençlerle sohbet etti.

Yakıp yıkanlar gelip görsünler 

Başkan Erdoğan, Gezi eylemlerinde sokakları karıştıranlara, “Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler” dedi.   

Başkan Erdoğan Gezi eylemleri adı altında yapılanlara değinerek, “Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler” dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi: Ülkemizi kendi arka bahçeleri haline getirmek isteyenlere her fırsatta gereken cevabı verdik. Başka insanların acıları, kanları, emekleri, yeraltı yerüstü zenginlikler üzerinde kurulan refahın tıpkı sırça bir köşk gibi tuzla buz olmaya mahkûm olduğuna inanıyoruz. Hem kendi ülkemizde, hem de gönül coğrafyamızın tüm köşelerinde adalet, vicdan ve paylaşım esasıyla hareket ediyoruz. 

SARSILMAYACAĞIZ 

Açık ve net söylüyorum. Biz tek parti devrinden beri, milleti aşağılayan, hakaret eden, kendi marjinal yaklaşımını topluma dayatmak isteyen azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak bir ülke değiliz. CHP’nin bu oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz. Kendi kifayetsizliklerini tembelliklerini örtmek isteyenlere meydanı asla bırakmayacağız. 

Başkan Erdoğan açılış sırasında kürsüye gelen özel harekat üniformalı bir çocuğa sarıldı. 

Başkan Erdoğan, Sinan Erdem’de düzenlenen 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılışı’na katıldı.

Diyanet siyasi malzeme yapılmasın

Başkan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretiyle ilgili tartışmalara ilişkin, “Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum” dedi. 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılışı’nda konuşan Erdoğan, camilerin 18 yıl boyunca ezan-ı muhammediye hasret bırakıldığını belirterek, “Şimdi bu yeniden hortlatılıyor, asla başaramayacaksınız” diye konuştu. Erdoğan, yasaklardan ziyade özgürlüklerin konuşulduğu bir ülkede yaşandığını ifade etti. 

GENÇLERE ÖRNEK OLALIM

Gençliği ihmal eden bir milletin istikbali ve istiklalinin tehdit altında olduğunu kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: “Biz örnek olursak, bu ülkenin gençleri Kandil’deki terör baronlarının, Pensilvanya’daki şarlatanın, televizyon kanallarında sazlı sözlü program yapan ekran soytarılarının da ağlarına düşmeyecektir.”