Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nazi kalıntılarına taviz verilmeyecek 

Bakanlar Kurulu’nda Avrupa çapında yükselen faşist söylemler masaya yatırıldı. 

 ANKARA   

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe Külliyesi’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu’nun öncelikli maddesi, başta Hollanda ve Almanya olma üzere Avrupa’da giderek yükselen ve terör örgütlerine destek boyutuna ulaşan Türkiye karşıtı faşizan uygulamalar oldu. 

Almanya gündemde

Bu kapsamda, Türk bakanlara karşı skandal uygulamaları devreye sokan Hollanda ve Almanya’nın, “terör örgütü gösterisine” ve “referandumda hayır” kampanyasına  dönüşen toplantılara izin vermesi ve Almanya Federal 

Haber Alma Servisi Başkanı’nın, ihanet yapılanması FETÖ’yü aklama çabaları ayrıntılarıyla ele alındı. 

YAPTIRIMLAR MASADA 

Almanya’da Nevruz adı altında düzenlenen ve bölücü örgüt  PKK gösterisine dönüşen rezalete ve darbeci terör örgütü FETÖ’ye arka çıkan açıklamalara karşı diplomatik, siyasi ve hukuki zeminde atılan ve atılacak adımlar ile Almanya’ya yönelik olası yaptırımlar değerlendirildi. Hollanda ve Almanya’ya karşı, AB ve uluslararası platformlarda da girişimlerde bulunulacak. 

Sandık güvenliği için önlemler 

Vatandaşın, hem yurtdışında, hem ülke genelinde hür iradesiyle oy kullanmasını sağlayacak önlemler ve hazırlıklar ele alındı. Yurtdışındaki Türk vatandaşlarının, sandığa gitmesini engelleyecek girişimlere karşı, ülkeler bazında girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı. 

PYD ve DEAŞ'a karşı kararlılık 

Bakanlar Kurulu toplantısında, Suriye ve Irak’taki son gelişmeler, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin de-facto yapılanma girişimine karşı alınan ve alınacak önlemler, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadele konuları da ele alındı. Kararlı mücadele devam edecek.