AKŞAM GAZETESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Nevşehir'de "Anadoludakiler Kapadokya Pazarı" programına katıldı. Erdoğan, Kapadokya Üniversitesi'nin son 4 yıldır gastronomi alanında önemli çalışmalar yürüttüğüne vurgu yaptı. Erdoğan, "Türk Mutfağı Haftası'nın gayesi, ülkemizin gastronomi potansiyelini en üst seviyeye çıkarmaktır. Gün yüzüne çıkmayı ve tadılmayı bekleyen nice özgün reçetemiz var. Bu yıl temamız Klasik Türk Yemekleri. Birbirinden leziz tariflerimizin, hayatın ve insanın üzerindeki olumlu tesirlerine güçlü bir vurgu yapmayı amaçladık" dedi. Erdoğan, karnıyarıktan çılbıra, revaniden hoşafa kadar bu lezzetlerin herkesin evinde pişirildiğini söyledi.
Bakan Ersoy, Anadolu'nun kadim bilgeliğin ve üretim kültürünün beşiği olduğunu söyledi.BATI TİPİ BESLENME
İnsanların Batı tipi beslenmeyle hızla sağlığını kaybettiğine dikkat çeken Erdoğan şunları ifade etti: "Maalesef, işlenmiş ve hazır gıdalar, ana beslenme kaynaklarını oluşturuyor. Obezite, diyabet ve kalp hastalığı gibi birçok hastalık, Batı tipi beslenmenin sonuçlarıdır. Mutfağımızın beden ve ruh sağlığına olan iyileştirici etkilerinin, uluslararası platformlarda daha fazla vurgulanması gerektiğine inanıyorum. Şeflerimizden, akademisyenlerimizden beklentimiz büyük. Türk mutfağı, dünya için halihazırda bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz."
Erdoğan, stantları AKŞAM Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ile gezdi.