Murdar etmek ne demek, anlamı nedir? Murdar ne demek?

Binali Yıldırım'ın açıklamasında kullandığı murdar sözcüğü günün trendlerinden birisi oldu. Mundar ya da murdar etme nedir? “Murdar ne demek?” sorusu araştırılıyor. Murdar nedir? Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda İstanbul'da seçim sonuçlarına itiraz süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Binali Yıldırım açıklamasında, “Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz.” dedi. Türk Dil Kurumu resmi sitesinde kelimenin anlamı açıklanıyor. İşte detaylar

Mundar (murdar) ne demek? sorusu merak ediliyor. Binali Yıldırım'ın açıklamasında kullandığı murdar sözcüğü günün trendlerinden birisi oldu. Mundar ya da murdar etme nedir? “Murdar ne demek?” sorusu araştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda İstanbul'da seçim sonuçlarına itiraz süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Binali Yıldırım açıklamasında, “Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz.” dedi. Türk Dil Kurumu resmi sitesinde kelimenin anlamı açıklanıyor.

MURDAR NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu resmi sitesinde yer alan bilgilere göre murdar kelimesinin anlamı şu şekildedir:

f. 1. Kirli, pis: "Bu murdar kümeste nasıl oturuyorsun bilmem?" -A. Midhat.

BİNALİ YILDIRIM NE DEDİ?

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda İstanbul'da seçim sonuçlarına itiraz süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz.

Olay çok basit. Yani eşeledikçe bir şeyler çıkıyor. Yani burada yapılması gereken iş, bu işin sonucunu beklemek. Biz bir oyun peşindeyiz. İstanbullu'nun verdiği oyun iç edilmemesi için mücadele veriyoruz. Bunun dışında başka bir amacımız yok. Bu insanlar fedakarlık yaptı. Geldi oy verdiler. Oyların istediği şekilde yerine gidip gitmediğinden emin olmaları lazım. Bunun takipçisi olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun. Kararı YSK verecektir. YSK’nın kararı da herkesi de bağlayan bir karar olacaktır. Sayın İmamoğlu, ‘Tek güvendiğim kurum YSK’dır’ açıklaması yapmıştır. Ama bugünlerde yavaş yavaş o açıklamayı da değiştirmeye çalışıyor. ‘Güvenim azalıyor’ gibi laflar ediyor. Hukuk devletinde müracaat edeceğimiz başka bir makam bulunmamaktadır.

“Sayımlar kasten uzatılıyor” lafının da maksatlı olduğunu işte gördük. Ama şunu bilsin. İstanbullular şunu bilmeli ki seçim gecesi sayım heyetinin sayısı sandık sayısı kadardır. 31 bin 186 heyet vardı. 8,5 milyon oyu sandılar. 8-9 saatte saydılar. Şimdi heyet sayısı bazı yerlerde 3-5 olsa 150’yi geçmez. 150 heyetin bu kadar oyu ne kadar zamanda sayacağı ortada. Her sandığa heyet kurmak demek seçimi yeniden yapmak anlamına geliyor. Şu anda itiraz süreci devam ettiğine göre, orada da işi yönetecek olan seçim kuruludur. Seçim kurulu orada kararını, sandık güvenliğini, herhangi bir kargaşa çıkmasını önlemek mecburiyetidir.