Münbiç’te ‘mezar hazır gel, göm’ diyorlar 

Başkan Erdoğan, Münbiç’te YPG/PKK’lı teröristlerin kazdığı kanal ve tünellerle ilgili “Bu ‘Biz mezarı hazırladık, gelin defni yapın demektir.’ Oraya da bir gece ansızın girilecek” dedi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni ve toplu açılış töreninde konuş, terörle mücadelede dünyaya net mesajlar verdi.  “Teröristlere dünyayı dar eden komandolarımız bugün de bizim gururumuzdur” diyen Başkan Erdoğan şunları ifade etti: Attığımız kararlı adımlar sayesinde Cerablus’tan El Bab’a, Afrin’den Irak’ın kuzeyine, Cudi’den Gabar’a, Tendürek’e kadar çok zor coğrafyalarda, güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütlerine kan kusturuyor. Bu millete ihanet edenleri oralara bırakmayacağız. 

Kan kusturuyoruz 

Suriye’de sınırlarımızda terör koridorunu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla bozduk. Teröristler rahat uyuyamıyor, biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz! İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle, Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz. Şimdi de Münbiç’te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir ‘Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın.’ Oraya da girilecek. Bize söz verdiler, ‘90 günde burayı terk edeceğiz’ dediler, terk etmediler. Gereği yapılacak. 

Profesyonel ordu için adım atılacak

Başkan Erdoğan, bedelli veya başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu süreci geride bırakanların çok büyük kayıpta olduklarını bilmeleri gerektiğini belirtti. Erdoğan “Profesyonellik aşamasına gelindiğinde gereken adımlar atılacak” dedi.

TSK’nın gücünü görenler hala ayağa kalkamadı

“Birilerinin artık ayağa kalkamaz hale getirdiklerini sandığı TSK’nın nasıl gerçek gücüne kavuştuğunu görenler hala şaşkınlıklarını üzerilerinden atamadı” diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti: Ekonomide spekülatif ataklara maruz kalsak da dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olduğumuz gerçeği değişmiyor. Ülkemize verdikleri sözleri çok komik sebeplere tutmayanlara, yine çok komik sebeplerle bize yaptırım uygulamaya kalkanlara asıl kaybedenin kendileri olduğunu göstereceğiz. Bize kapatılan her kapıya karşı 10 kapıyı açıyoruz.

MUHTARLARA UYARI: HESABINI SORARIZ 

“Suriye ve Irak’ta yaptığımız hamlelerle katiller ordusunu hezimete uğrattık. Ama bazı muhtarları arayıp tehdit ediyorlar” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Bölücü terör örgütünün belediye başkanı tayin etmesine asla tahammülümüz olmaz. Eğer bu vatan topraklarını satacak olursanız, hesabını sorarız. 

100 kilo altın 

Isparta’da 100 kilo altın, 5 milyon dolar para bulundu. Bunlar FETÖ’nün imamlarından çıktı.  

16 yılda sağlıkta seferberlik ilan ettik

Kılıçdaroğlu’nun ‘Kur nedeniyle sağlıkta kısıtlamaya gidildi’ iftirasına Erdoğan çok sert yanıt verdi: Eline almış bir paçavra, Meclis’te konuşuyor. Gazi’deki bir hastanede kağıt gitmiş, ameliyat yapılmayacak. Acı sakız gibi milletin üstüne yapıştılar. En güçlü olduğumuz yerden vurmaya kalkıyor. CHP geçmişlerindeki ekonomik mandacılık lekesini temizlemek yerine, ekonomik bağımsızlık dersi vermeye yelteniyorlar.  

Tarihleri ABD bayraklı poz verenlerle dolu 

“Türkiye’nin geleceğinde terör örgütlerine ve bu örgütlere kapı kulluğu yapan hiç kimseye yer yoktur” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Bunların tarihi kimi zaman Mussolini’nin faşist rejimine selam göndermelerle, kimi zaman Nazi Almanya’sına övgülerle kimi zaman da ABD bayrağıyla poz vermelerle doludur. CHP kendi tarihiyle yüzleşene kadar ipliklerini pazara çıkarmaya devam edeceğiz. 

Orban’dan Türkiye övgüsü

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Başkan Erdoğan’ın ziyaretini değerlendirdi. Türkiye’de 4 milyon mültecinin yaşadığına dikkat çeken Orban, güvenliğin Türkiye’nin izlediği politikayla alakalı olduğunu belirtti. Orban, “Türkiye’nin güçlü bir yöneticiye ve sisteme sahip olması çıkarımıza” dedi.