Muhalefetten milli birliğe tam destek

Beştepe’te varılan mutabakatın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli yasal ve anayasal değişikliklerin yapılması için hükümete tam desteklerini açıkladı.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’yi ağırladı. Hain darbe girişimine karşı birlik içinde hareket edilmesi konusunda mutabakata varılan zirvenin ardından her iki lider de dün anayasa değişikliğine tam destek vereceklerini açıkladı. 

HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ 

50 polisin şehit edildiği Gölbaşı Özel Harekat Dairesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, “Anayasa konusunda yargıyla ilgili şikayetler, bütün siyasi partilere gidiyordu, bize de geliyordu ve yargıyla ilgili düzenlemelerin, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü, bunun değişmesi gerektiği bize ifade edildi. Bunu dün toplantıda yine ifade ettik ve bir görüş birliği sağlandı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda anayasada yapılacak bir değişikliğe katkı vereceğiz. Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelirler ve bu sorunu hep birlikte çözmüş oluruz" dedi. 

Bahçeli de “Toplumsal huzurun temini, asayişin sağlanması maksadıyla devletin elini güçlendirmek, olağan dışı şartlara olağanüstü yönetim modeliyle karşılık vermek pek tabii şarttır, doğaldır” şeklinde konuştu. 

OHAL HALKA KARŞI DEĞİL

OHAL’in millete karşı alınmış bir karar olmadığını belirten Devlet Bahçeli, tam tersine millete pusu kuran, devlete ağır zayiat vermek isteyen odaklara karşı güvence, anayasal bir tedbir olduğunu söyledi.

Türk Milleti’ni yenemeyecekler

Bahçeli, “Her birimiz Şahin Bey olmalı, Nene Hatun gibi cesur davranmalıyız. Ve her birimiz Mustafa Kemal ve kurucu kahramanların aziz emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni son neferimize, son ferdimize kadar müdafaa etmeliyiz. Türk milleti hainlerden büyüktür. Demokrasi darbeden büyüktür. İster FETÖ, ister kanlı işbirlikçisi PKK/PYD, isterse de aynı karanlık yolun yolcusu IŞİD olsun, Türk milletini yenemeyeceklerdir” dedi.

Fetullah Gülen iade edilmeli

Kemal Kılıçdaroğlu, “Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, 'Ben aklanmak istiyorum' diyorsa, gelip Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu" dedi.