AA
Başkan Erdoğan, AK Parti Mardin İl Kongresi'nde konuştu. "Mardin'in bir mahallesi Halep'tir, Hama'dır, Humus'tur Mardin bu toprakların kültürüdür, ihtişamıdır, medeniyetler beşiğidir" diyen Erdoğan şunları söyledi:
LAF DEĞİL ESER ÜRETTİK
"Türk, Kürt, Arap, Zaza, Alevi... Biz hep birlikte Türkiye'yiz dedik. Hayat tarzı, mezhep, etnik köken üzerinden yapılan ayrımları elimizin tersi ile ittik. Laf üretmeyi değil iş üretmeyi ilke edindik. Bizden çok eserlerimiz konuşun istedik. Seçim dönemlerinde tehdit ederek değil projelerimiz ile milletimizin karşısına çıktık. Milletimizin rotasından sapmadık."
ÖZEL, GERÇEĞİ GÖRMÜYOR
"Kürt düşmanı CHP'ye vagon olanların provokasyonlarını unutmadık. Terörden nemalanlar terörün bitmesini asla istemedi. Demokrasi ile terör hiçbir yerde bir arada bulunmaz. Sen seçil ama belediyeyi Kandil'den biz yönetelim anlayışına en küçük müsamahamız yoktur. Sayın Özel ve CHP bu yalın gerçeği görmek istemiyor. Geçici görevlendirme yapılan şehirlerimizde olan budur. Biz kendi kabahatini devlete yıkma peşinde olanlara eyvallah demeyiz. Sandıkta milletten alan yetkiyi millete hizmet için kullananlarla sorunumuz yok. Kanunlar çerçevesinde siyaset yapmak isteyene her türlü desteği sunuyoruz. Şehirlerine hizmeti isteyene destek olmayı görevimiz biliyoruz. Bölgemizde kritik gelişmeler yaşanırken Türkiye'nin kılına zarar gelmemesi için adımlar atıyoruz."
MAZLUMUN YANINDAYDIK
910 km uzunluğunda sınırımız olan Suriye ile hep yakından ilgilendik, Suriye'yi kaderine terk etmedik. CHP "gelir gelmez sizi tekrar Suriye'ye süreceğiz" derken ben onlar bizim misafirimizdir dedik. 61 yıllık karanlığın ardından Suriye'de özgürlüğün şafağı sökmeye başladı. Suriye halkı geleceğine artık daha güvenle bakıyor. CHP dikkat et, biz bu kardeşlerimizi kovmadık. Arzu eden gönüllü olarak evine dönebilir dedik. Bizi eleştirenler bugün bize hak veriyor. Zalimin karşısında mazlumun yanında durarak tarihin de doğru tarafında biz yer aldık."
CHP ŞOKU ATLATAMAMIŞ
"Muhalefetin çapını görmek için Suriye'deki gelişmelere bakmak bile yeterli. Kendi küçük dünyalarının ötesinde neler yaşandığından haberleri yok. Belediye rantlarına öyle kaptırmışlar ki kıyamet kopsa haberleri olmaz. Esed'in kaçtığı saatte genel başkanları devrik rejim ile görüşme çağrısı yapıyor. CHP, Şam'daki dostlarını bir gecede kaybetmenin şokunu atlatamadı. Özel'in ne dediği zaten belli değil. CHP seçmeni bay Kemal'i arar hale geldi. Bunların cilaları daha da dökülecek, foyaları daha da ortaya çıkacak, kurdukları her cümlede makyajları dökülecek."