Muhalefete sert sözler! 'CHP Türkiye'nin dertlerini büyüttü'

Başkan Erdoğan, “CHP hep Türkiye'nin sorunlarını, dertlerini, ayağındaki prangaları büyütmüş bir partidir. Milletimizin hafızasında CHP büyük acıların partisidir” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Kırşehir-Kırıkkale-Yozgat-Sivas il kongrelerine canlı bağlantı ile katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “Milletin seçtiği bir cumhurbaşkanını hazmedemiyorlar” dedi. Başkan Erdoğan şunları söyledi:

BÜYÜK ACILARIN PARTİSİ

“Biz bu anlayışı muhatap almak istemiyoruz ancak öyle sözler söylüyor ve yapıyorlar ki, milletimize olan saygımız gereği hadlerini bildirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Mesela bu zihniyetin temsilcisi olan zat, yine bühtan üzerine bühtan sergiledi. Neymiş efendim, CHP Türkiye’yi büyütmüş. AK Parti Türkiye’yi büyütmek için çalışmamış... Eh kısmen doğru bir tespit. Gerçekten de CHP hep Türkiye’nin sorunlarını, dertlerini, ayağındaki prangaları büyütmüş bir partidir. Milletimizin hafızasında CHP büyük acıların partisidir. Bu karikatür zatın psikolojik analizi işin erbabı için bulunmaz bir hazinedir. İşin başında böyle bir cehalet sergileyen ve kendince herkesi aldatmaya çalışan kişinin diğer söyledikleri zaten hükümsüzdür. Her seçimi kaybetmiş bu zatın, zerre kadar onuru, kendisine azıcık saygısı olsa kasetle geldiği o koltuktan haysiyetiyle çekip giderdi.”

RAUF DENKTAŞ’I ANDI

Başkan Erdoğan, KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, vefatının 9’uncu yılında yad etti. Erdoğan, yeni katıldığı Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesine birlikte yıllarca omuz verdiğimiz Rauf Denktaş’ı unutmayacağız. Rauf Bey’i rahmetle yad ediyorum...” dedi.

İLK MESAJ KURAKLIK

Başkan Erdoğan Telegram’dan ilk mesajını paylaştı. Erdoğan, “Son haftalarda yağışlar maalesef zayıf seyrediyor. Adeta 100 yılda bir görülen bir kuraklık tehdidi karşısında hep birlikte tedbir almamız gerekiyor” dedi.

PUTİN’DEN ERDOĞAN’A KARABAĞ BİLGİLENDİRMESİ

Rusya lideri Putin, Moskova’da Dağlık Karabağ konusunda yapılan üçlü toplantıyla ilgili Erdoğan’ı bilgilendirdi. Görüşmede, zirvenin sonuçlarından birinin Azerbaycan ve Ermenistan’ın ilişkilerini normalleştirme niyetinin teyidi olduğu vurgulandı. Görüşmede, Türkiye-Rusya Ateşkes Kontrol Merkezi oluşumu ve Dağlık Karabağ çatışma bölgesindeki tüm askeri eylemler değerlendirildi. 

KÜRT ÇOCUKLARINI ÖLÜME YOLLADILAR

Başkan Erdoğan, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 Yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni’nde konuştu. Erdoğan, Diyarbakır’daki evlat nöbetinin 500. güne ulaştığını hatırlatarak şunları söyledi: “Evlatlarına kavuşmak için açtıkları bayrakla hem korku duvarlarını yıktılar hem de terör örgütünün kanlı yüzünü ifşa ettiler. 500 gündür evlat nöbeti tutan bu cesur anneleri şahsım, eşim, milletim adına saygıyla selamlıyorum. Ciğerparesine sarılmak isteyen bir ana yüreğini hiçbir tehdit durduramaz. Türkiye şiddete, teröre, katil sürülerine karşı yürüttüğü mücadeleyi inşallah anaların da desteğiyle zafere taşıyacaktır. Kendi evlatlarını Paris’e, Londra’ya, Brüksel’e tatile gönderenler, analarından kopardıkları Kürt çocuklarını ölüme yolladılar. Kandil’deki teröristlerin reklam ajansına dönüşen kimi medya kuruluşları bırakın annelere destek vermeyi, yaptıkları haberlerle bu masum eylemi itibarsız hale getirmeye çalıştı.”

CEZANI ÖDEYECEKSİN

Özgürlük kılıfı altında Türkiye’yi yalan haberin, hakaretin, iftiranın kol gezdiği bir iklime terk etmeyeceklerini belirten Erdoğan, “Kendilerinin hukukun üstüne gören sosyal medya şirketlerine boyun eğmeyeceğiz. Cezalar kesilmeye başlayınca onlar da kuzu olmaya başladılar. Ödeyeceksin! Batı’da nasıl ödüyorsan burada da ödeyeceksin” ifadelerini kullandı.

RADYO TELEVİZYON GAZETECİLERİ DERNEĞİ 2019 YILI MEDYA OSCAR ÖDÜLLERİ

Tartışma programı kategorisinde Tarafsız Bölge programı ile CNN Türk’ten Ahmet Hakan Coşkun.

Kuşak haber programı kategorisinde TRT Haber’den Cengizhan Cevahiroğlu.

Güncel program kategorisinde Beyaz TV’den Ferda Yıldırım.

Kısa belgesel programı kategorisinde Toplumsal Hafıza programıyla A Haber’den Haktan Uysal.

Aktüel siyasi program kategorisinde Başkent Kulisi programıyla Kanal 7’den Mehmet Acet.

Ekonomi kuşağı kategorisinde A Para’dan Şafak Tükle Uysal ile Seans Öncesi programı.

Ekonomi programı kategorisinde Piyasa Hattı programıyla Bloomberg HT’den Gizem Yılmaz.

Spor programı kategorisinde Son Sayfa Programı ile A Spor’dan Mustafa Göksu. 

Televizyon dizisi kategorisinde Atv’den Hercai.

Kadın oyuncu kategorisinde Kanal D Hekimoğlu dizisinden Ebru Özkan.

Erkek oyuncu kategorisinde Atv’den Kuruluş Osman dizisinden Burak Özçivit.

Yarışma programı kategorisinde Atv’den Kim Milyoner Olmak İster programıyla Kenan İmirzalıoğlu.

Radyo kategorisinde Polis Radyosu.

Radyo yapımcısı kategorisinde TRT Türkü Radyosu’ndan Türküler Ne Der programıyla Mehmet Özbek.

Yerel kanal kategorisinde Afyonkarahisar’dan Kanal 3.

Arka Sokaklar dizisi ekibi.