Moskova’ya tazminat yok 

Başbakan Binali Yıldırım, mektupla Rusya’ya sadece üzüntülerini ilettiklerini ve herhangi bir tazminat ödenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

AK Parti’nin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ile normalleşme sürecinde tazminat ödenip ödenmeyeceğine yönelik soruyu, “Hayır öyle bir şey yok. Sadece üzüntülerimizi bildirdik, acılarını paylaştık” diye yanıtladı. 

ANLAŞMA KOLAY OLMADI

Yıldırım, grup toplantısındaki konuşmasında da sürece değinerek, “Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecinin başladığını söyleyebiliriz. Her iki ülke halkı için de hayırlı olsun. İşlerin bu noktaya gelmesinde birçok emek var. Özellikle kardeşlerimiz, Kazakistan, Azerbaycan ve bölge ülkelerinin bu konudaki yoğun çabaları için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Yıldırım, İsrail ile yapılan anlaşma konusunda ise “Bu mutabakat kolay olmadı. Türkiye öncülüğünde Filistinli kardeşlerimiz artık nefes alacak, Gazze’deki çile sona ermiş olacak. Bu cuma insani yardım gemisi göndereceğiz” dedi. Yıldırım diplomasideki atakları da şöyle tarif etti: Kriz istisna, normalleşme esastır. Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız. 

Mısır ve devamı da var 

Yıldırım önceki akşam Mısır’daki darbeyi onaylamamalarına karşın hayatın devam ettiğini ve bu ülkeyle de bakanlar ve işadamları düzeyinde temasların olabileceğini söyledi. Yıldırım dün de “Sadece Rusya ve Mısır’la sınırlı değil, Akdeniz’i ve Karadeniz’i çevreleyen bütün komşularımızla dostane ilişkilerimizi geliştirmek en önemli hedefimiz, en önemli şiarımız olacaktır” dedi. 

Askerlere bayram telgrafı

Başbakan Yıldırım, grup toplantısının ardından PTT’nin düzenlediği “Tebrik Kartı Bizden, Güvenlik Güçlerimize Göndermek Sizden” kampanyasına katıldı. Yıldırım askerlere gönderdiği telgrafta şunları kaydetti: “Ovacık İlçe Karakol Komutanlığı, Tunceli. Ülkemizin kahraman komutanları, yiğit Mehmetçikler, vatan toprağının korunması için verdiğiniz mücadeleyi milletçe yürekten destekliyor, bu vesileyle mübarek bayramınızı tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.” Yıldırım Kara Kuvvetleri’ne kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı gönderdi.