Milli Savunma Bakanı Akar: İhlalleri Rusya'ya bildirdik... Suriye'deki tacizlere anında karşılık veriyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye'deki her türlü tacize gerekli karşılığın verildiğini belirterek, “1 Mart'tan bugüne kadar 220 civarında terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştüklerini belirtti. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akar, Şoyguı ile ateşkes ihlallerini görüştüğünü ifade ederek şöyle konuştu: "Buradaki terörist grupların bir an önce kontrol altına alınması lazım. Karşılıklı çalışmak konusunda Rusya ile mutabık kaldık. 1 Mart'tan bugüne kadar Suriye'den gelen tacizlere anında yanıt verdik, 200'den fazla teröristi etkisiz hale getirdik."

Kara Harp ile astsubay meslek yüksek okullarına öğrenci alımına ilişkin yapılan yönetmelik değişikliğiyle koşullarda 'irticai faaliyete karışmamış olmak' şartının kaldırıldığı iddialarına yanıt veren Akar şunları söyledi:

AKAR'DAN 'İRTİCAİ' YANITI

"Bu, kesinlikle doğru değil. Biz bugüne kadar olduğu gibi yasalar çerçevesinde yapılması gereken ne varsa yaptık."

İDLİB'E YENİ KONTROL NOKTALARI AÇILIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, TSK'ya Suriye'de İdlib ve Halep şehirlerinde bazı kontrol noktalarının insani durumun zorlaştığı gerekçesiyle hemen açılmasını teklif ettiğini bildirdi. Bu kontrol noktalarından mültecilerin çıkışı ve insani yardımın bırakılmasının önerildiği ifade edildi.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ 8 TERÖRİST İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kaplan bölgesinde tespit edilen ve eylem hazırlığında olduğu belirlenen 6 PKK'lı teröristin, ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan Barış Pınarı bölgesine saldırı ve sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG'li terörist, komandolar tarafından imha edildi.