Milletvekillerine limitli haberleşme dönemi 

TBMM, milletvekillerinin aylık 30 bin TL olan haberleşme limitlerini aşmamaları için yeni bir uygulama başlattı.

Yelda GÖKDAĞ / ANKARA

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in, Başkanlık Divanı üyelerine tanınan “sınırsız haberleşme hakk”nı kötüye kullanarak getirdiği 1 milyon 200 bin liralık fatura TBMM’yi harekete geçirdi. TBMM’nin, milletvekillerinin haberleşme giderleri için getirdiği 30 bin TL’lik üst limit uygulaması devam ediyor. TBMM, vekilleri kendilerine tanınan bu limitin aşılmaması için düzenli bilgilendirme uygulamasını da devreye soktu. 

30 BİN TL’LİK LİMİT 

Yeni yasama yılıyla birlikte uygulamaya giren sisteme göre her milletvekili, kendilerine TBMM bütçesinden karşılanan limitin ne kadarını kullandıkları konusunda bilgilendiriliyor. SMS ve E-Posta yoluyla yapılan bilgilendirmede, milletvekillerine kendilerine tanınan 30 bin TL’lik limitini aşıp aşmadığı ya da hesabında kalan tutarın ne kadar olduğu konusunda uyarı mesajı gönderiliyor. Bilgilendirmeyi yapan TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı aynı hizmeti TBMM intranet sayfasından da sunuyor.

İNTRANETTEN GİR BAK 

TBMM bu bilgilendirmeyle hem vekillerin fatura itirazlarının önüne geçiyor, hem de milletvekillerinin limitlere uyarak haberleşmelerini sağlamaları hedefleniyor. 

CHP’li Elif Doğan Türkmen’e 1 milyon 200 bin liralık fatura gelmişti.