'Milletimize karşı niyet 100 yıldır değişmedi'

Başkan Erdoğan 19 Mayıs’ın 100. yılında, “Son 6 yılda yaşadıklarımız ülkemiz ve milletimizle ilgili niyetlerde en küçük bir değişiklik olmadığını gösteriyor” dedi.  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatan adımının 100. yılında, Türkiye’nin kalbi Samsun’da attı. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da çıktığı Tütün İskelesi’nde düzenlenen törenler kapsamında “1919 Bitmeyen Yolculuk” adlı bir gösteri düzenlendi. 

Burada konuşma yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün, 29 Ekim 2023’e kadar sürecek bir dizi 100’üncü yıl etkinliğine başlıyoruz. Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz” dedi. 

DÜŞMANA BENZEMEDİK

Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Osmanlı Birinci Dünya Savaşı’nda canını dişine takıp savaşırken arkadan vurulup; kadın, yaşlı, çocuk milyonlarca vatandaşını kaybeden yine bizdik. Onca derin acıya rağmen milletimiz hiçbir zaman düşmanına benzeme gibi bir yanlışın içine düşmemiştir. İhanetlerin en büyüğüne verdiğimiz cevap sadece tehcirden ibarettir. Bir asırdan fazladır bizi suçlayanlar, insanımızın yaşadığı zulümleri ısrarla görmezden geliyorlar. Son 6 yılda yaşadıklarımız ülkemiz ve milletimizle ilgili niyetlerde en küçük bir değişiklik olmadığını gösteriyor.” 

100. YILDA İKTİDAR, MUHALEFET BİRLİKTE

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılı dolayısıyla Samsun’daki Tütün İskelesi’nde düzenlenen törende siyasi partilerin genel başkanları Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte fotoğraf çektirdi. 

BAYRAĞI BAŞKAN'A TESLİM ETTİLER

16 Mayıs'ta İstanbul'dan gemiyle yola çıkan gençler, Samsun Tütün İskelesi'ne getirdikleri Türk bayrağını Başkan Erdoğan teslim etti. 

Hedeflerimiz belli 

“Fırsat bulduklarında bizi içimizden bölmeye, dışarıdan kuşatmaya çalışıyorlar. Her ne olursa olsun, her kim olduğumuzu nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi biz çok iyi biliyoruz. Yıl dönümleri ülkeler ve toplumlar için hem köklü bir muhasebe, hem de gelecek hedeflerini gözden geçirme vesilesidir. Biz de bu yıl 19 Mayıs Samsun’a çıkış ile başlayıp, 22 Haziran Amasya Tamimi'ni, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’ni 4 Eylül Sivas Kongresi’ni anacak, hedeflerimizi hep birlikte tazeleyeceğiz. 2011 yılında milletimizin önüne 2023 hedefleriyle çıktık. Cumhuriyet tarihinin en iddialı demokrasi ve kalkınma hedeflerini ifade eden 2023 vizyonu bugüne kadar hep kılavuzumuz oldu.” 

Soykırıma biz uğradık 

“Cumhurbaşkanlığı forsu, kadim tek devlet anlayışının remzidir. Şöyle bir geriye dönüp sadece son 1000 yılımıza baktığımızda dahi şunu görüyoruz. Ne soykırımın, ne zulüm ne de başka bir utancın hamdolsun bu milletin sicilinde yeri yoktur. Son iki asrımız çok büyük acılarla geçmiş olmasına rağmen bu duruşumuzdan en küçük bir taviz vermedik. Osmanlı, Balkanlar’dan çekilirken tarihin en büyük soykırımı milletimize uygulanmıştır.” 

2023 için özel ekip kurduk 

Başkan Erdoğan, Türkiye’ye bir saldırı dalgası olduğunu belirterek, “2023 hedeflerine bağlıyız. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bunun için bir ekip kurduk” dedi.  

Başkan Erdoğan son altı yılda Türkiye’ye karşı pek çok tuzak kurulduğunu belirterek, “Son 6 yılda üst üste yaşadığımız badirelerin enerjimizi ve kaynaklarımızı mecburen krizleri çözmeye yöneltmemiz sebebiyle bizi biraz yavaşlattığı da gerçektir” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “ Her şeye rağmen 2023 hedeflerine bağlıyız. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bunun için ekip kurduk. Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası halen bitmiş değildir. Her gün ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyoruz. Her ne kadar birileri hâlâ Suriye meselesini Suriyelilerin; Irak meselesini Iraklıların; Doğu Akdeniz meselesini Kıbrıslıların sanıyor olsa da biz işin esasının öyle olmadığını iyi biliyoruz.” 

TEZGÂHLARI BİLİYORUZ 

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: “19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim ruhu, 82 milyon nüfusuyla ülkemizin her köşesinde yaşıyor. Birileri faizi, döviz kurunu, enflasyonu; gizli açık ambargoları, yaptırım tehditlerini, hukuksuz nice işlemleri kendi mecrasında yürüyor olarak görüyor olabilir. Ama biz arkasındaki tezgâhı çok iyi biliyoruz. Nasıl ki Gazi boyun eğenlere itibar etmeden hakka inanarak mücadelesini yürüttüyse biz de aynı şekilde hareket ediyoruz."