Millet halk oylamasında kendisine dar gelen bu gömleği cıkaracak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum için, “Bu halk oylaması Türkiye’nin prangalarından kurtulduğu bir halk oylaması olacak” ifadelerini kullandı. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, önümüzdeki anayasa referandumunda Türkiye’nin prangalarından kurtulacağını söyledi. Kurtulmuş, “Milletimizin ortaya koyacağı kararlılıklar, milletimizin vereceği kararlar, millet kendisinin üzerine giydirilmeye çalışılan bu kendisine dar gelen gömleği çıkartacak ve inşallah daha etkin, daha güçlü, daha kararlı karar alabilen mekanizmalarını sağlayabilecek cumhurbaşkanlığı hükümet modelinin gerçekleşmesi konusunda kararını verecektir” ifadelerini kullandı. Almanya’da Türk din görevlilerinin ajanlıkla suçlanmasını da eleştiren Kurtulmuş, “Avrupa’da, özellikle Almanya başta olmak üzere, faşizmin ayak seslerini duyuyoruz. İslam, göçmen karşıtlığıyla yabancı düşmanlığıyla birlikte bunları siyasi argüman olarak kullanan son derece katı bir milliyetçi tavrının Avrupa’yı baştan sona kasıp kavurmaya başladığı ortadadır” dedi.

İslam’ın beka sorunu var  

Kongrede konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dünyada adaletin zayıfladığını söyledi. Görmez, İslam’ın da var olma ve yok olma arasında bir mücadeleye mecbur bırakıldığını ifade ederek şöyle konuştu: İçinden geçtiğimiz süreçlere baktığımızda hepimiz şunun farkında olmalıyız, İslam bir beka sorunuyla karşı karşıya bırakılmıştır.