MHP lideri Devlet Bahçeli: HDP açılmamak üzere kapatılmalı

HDP'ye açılan kapatma davasını değerlendiren MHP lideri Bahçeli, “İddianame hakkın, hukukun, adaletin sesidir. Bu gelişme milletin yüreğine su serpmiştir” dedi.

MHP 13. Olağan Kurultayı dün Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Devlet Bahçeli, tek aday olarak girdiği seçimde 1277 delegenin oyunu alarak 9. kez genel başkan seçildi ve önemli mesajlar verdi:

HDP: "HDP, suç örgütüdür. Açılmamak üzere kapatılması gelecek nesillere namus görevidir. Dava milletin yüreğine su serpmiştir. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. HDP, demokrasinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. İYİ Parti, sipariş projedir."

SEÇİM VE ANAYASA: "Seçimler zamanında yapılacak, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan'dır. Yeni anayasa çalışması sürüyor. Siyasi partiler kanunu değiştirilmeli, seçim kanunu düzenlenmelidir. Dokunulmazlıklar yeni baştan ele alınmalıdır."

AK PARTİ GENİŞ KATILIMLA İZLEDİ

CHP, İYİ Parti ve HDP'nin davet edilmediği kurultaya AK Parti'yi temsilen Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu katıldı.