MHP Kongresi'nde flaş gelişme

MHP'de kongre süreci tedbiren durduruldu

1

MHP Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek ilçe teşkilatlarındaki delegeler tarafından 'kongre sürecinin' durdurulması gerekçesiyle yerel sulh ceza mahkemelerine yaptığı itiraz kabul edildi. Her iki mahkemede ihtiyati tedbir kararı koyarak kongre sürecinin durdurulması ve Yargıtay'ın kararının beklenmesi yönünde karar verdi. Bu durumda MHP'de Yargıtay'ın vereceği karara kadar kongre yapılmayacak. 

SEMİH YALÇIN: MAHKEME KARARLARI ÇOK NET VE YERİNDEDİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı 24 canlı yayınında şöyle konuştu: Esasında daha önceki açıklamalarında da izah ettiğimiz gibi genel merkezimiz Yargıtay'a başvuruduğu andan itibaren sürecin durması gerekiyordu. Muhalifler acul davranarak kongre tarihi tespitine çalıştılar. Arkadaşlarımız ihtiyati tedbir talebini mahkeme kabul etti. Mahkeme kararları çok net ve yerindedir. Ankara'da hakimler var. Yargıtay'da da hakimler var."


GÖZLER YARGITAY'IN VERECEĞİ KARARA ÇEVRİLDİ

MHP'de kongre süreci yerel mahkemelerin aldığı kararla durdurulurken şimdi gözler Yargıtay'ın vereceği karara çevrildi. Yargıtay'ın vereceği nihai karara kadar kongre yapılmayacağı netleşti...