'MHP ile her türlü adımı atmaya varız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’de terör örgütü YPG’ye sadece silah vermediğini bu örgüte çok ciddi ödemeler yaptığını da söyledi, Pentagon’un kara planlaması yaptığını belirtti. Erdoğan ayrıca ''Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşmışımdır'' dedi.

1

Emin PAZARCI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’nin 2019’a kadar AK Parti ile birlikte çalışacaklarını açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan, “Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşmışımdır, paylaşıyorum.

tereddüdümüz yok

Bundan sonraki süreçte de ülkemizin değerleri noktasında milli her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında vatanımızın çıkarları, tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddüdümüz dahi yoktur” dedi. 

BARAJ ÇALIŞMASI YOK 

Bahçeli’nin seçim barajının düşürülmesi yönündeki çağrısına da yanıt veren Erdoğan, “Baraj konusunda bir çalışma yok. Ülke olarak baraj meselesinde tecrübemiz, deneyimimiz fazlasıyla var. Olaya ekonomik ve mali istikrar olarak bakmamız lazım. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir. Nasıl bir adım atılabileceği bilahare düşünülebilir. Bunlar da bu ülkenin evlatlarının birbirleriyle neler yapabildiğini göstermesi açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu.   

FAİZCİLERİN ÜZERİNE GİTMEKTE KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanı, “Enflasyon faizle doğru orantılıdır. Enflasyonla faiz arası ilişki sebep netice ilişkisidir. Sebep faizdir netice enflasyondur, bugüne kadar bu dediğim hep çıkmıştır. Bugün de aynı tezi savunuyorum. 

TOPLANTI  YAPACAĞIZ

Faizi yükselterek kârını artırmanın gayreti içerisindeler ama enflasyon vatandaşı inim inim inletiyor. O umurunda değil. Belki önümüzdeki hafta Sayın Başbakan, ilgili bakanlar, bazı devlet bankaları bir araya gelmek suretiyle bu konuyu müzakere edip çok kararlı adım atıp, faiz lobisinin, faizcilerin üzerine gitmekte kararlıyız” diye konuştu. 

"ABD TERÖRSİTLERE PARA DA VERDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’de terör örgütü YPG’ye sadece silah vermediğini bu örgüte çok ciddi ödemeler yaptığını da söyledi, Pentagon’un kara planlaması yaptığını belirtti.

ABD’nin Suriye’de PYD/YPG’ye verdiği desteği eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlara çok ciddi ödemeler yapılmıştır. YPG elemanlarına para verdiklerine dair duyumlar var” dedi. Erdoğan bu terör örgütlerinin muhatap alınamayacağına da dikkat çekerek, “Türkiye olarak biz, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız. Bu, Cenevre için de geçerli Astana için de. Bu hususu Sayın Putin’e de söyledim” diye konuştu. 

KARA PLANLAMASI  YAPIYOR 

“Amerikalı komandolardan tutunuz, değişik güvenlik güçlerine varıncaya kadar YPG ile o bölgede mücadelenin içinde bizzat yer alanlar var” diyen Erdoğan,  “ABD’nin, ‘Ben bu işin içinde yokum, ben bu işi sadece izliyorum, havadan takip ediyorum’ demesi ne kadar inandırıcı? Gerçek ortada. Yaşananlar, ABD’nin oralarda kara planlamasında da yer aldığını çok açık net ortaya koymaktadır” dedi. 

KRİTİK ÜLKEDEN KONUKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Temsilciler Meclisi Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Komisyonu heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. 

"Atatürkçülük başka, sevmek başka bir şey"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde başlayan “AK Parti Atatürkçü mü oldu?” sorusuna da net bir yanıt verdi. “Atatürk’ü sevmek başka bir şeydir, Atatürkçülük yapmak başka bir şeydir” diyen Erdoğan, “Neymiş, ben Atatürk ifadesini kullanmıyormuşum! Yok öyle bir şey. Kullandığım yerler vardır, kullanmadığım yerler vardır” dedi. 

HDP’LiLERLE YÜRÜYOR  

"Kemal Kılıçdaroğlu sözde Atatürkçü" 

Atatürk’ü Marksistlerin, PKK’lıların ve HDP’lilerin kullandığını belirten Erdoğan, “Onlarla birlikte yürüyen kim? Sözde Atatürkçü Kılıçdaroğlu. Buralara kadar bu işi düşürmedik, düşürmeyeceğiz. Kaldı ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, biliyorsunuz, kendisini putlaştırmaya çalışanlara yönelik aleyhte çok veciz ifadeleri var. Al biraz da onları oku” ifadelerini kullandı. 

ERMENİSTAN İŞGAL ETTİ

"Karabağ’ın çözümü için ümitsizlik var"

Erdoğan, “Putin, Karabağ sorununun çözümüne olumlu bakıyor ama, gördüğüm kadarıyla çok umutlu değil. Ben kendisine, ‘Beş reyon meselesinde olumlu neticeler alınmıştı, buradan çıkacaklardı’ dedim. Buraların işgal altında olduğunu BM Güvenlik Konseyi kabul etti. Buna rağmen Ermenistan oraları terk etmiyor. Bunları görüştükvar” diye konuştu. 

MiLLi TÜFEKLE KARŞILANDI 

DOHA'DAKİ ÜSSÜMÜZE GENİŞLETİYORUZ

Erdoğan, “Katar krizinin çözümü için Kuveyt Emiri’nin girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz. Katar’da bizim askerimiz barış, güven ve istikrar için bulunuyor. Askerlerimizin konuşlandıkları Tarık bin Ziyad Kışlası’nın modernize edilmesi, genişletilmesi, büyütülmesi için çalışmalar sürüyor. Katar’a yönelik yaptırımların artık kaldırılması gerekiyor. Bu krizin kimseye faydası olmadığı ortada. Bölgemiz zaten terör, iç savaşlar, mezhep gerginliği ile uğraşıyor. Yeni krizler çıkarmak kimseye fayda sağlamaz” açıklamasında bulundu. 

TRUMP’A AÇIK ELEŞTiRİ

"Kuru açıklamalarla Suriye’de iş bitmiyor"  

Putin ile Trump’ın Suriye’de siyasi çıkış yolunda uzlaşmalarına ilişkin Erdoğan, “Bu yol var idiyse niye başvurulmadı da yüz binlerce insan öldürüldü? O zaman hadi tüm silahlar araziden çekilsin; hemen burada siyasi çıkış yolunu arayalım. Türkiye olarak biz de çözüm için üzerimize ne düşecekse yapalım. Kaldı ki iş sadece siyasi çözümle bitmeyecek. Karşımızda yerle bir olmuş bir Suriye var. Kuru kuruya bir şeyler söylenmesi yetmiyor” diye konuştu. 

"İSLAM'IN ILIMLISI ILIMSIZI OLMAZ"

Erdoğan, “Lübnan’da Hariri’yle ilgili süreci takip ediyoruz. Şu an için beklemekte fayda var. ‘Ilımlı İslam’ tartışmasıyla alakalı olarak da ben öteden beri aynı şeyi söylüyorum: İslam, İslam’dır. Biz ılımlı Hıristiyanlık, ılımsız Hıristiyanlık gibi ifadeler kullanıyor muyuz? Kullanmıyoruz. İslam için de bu tarz ifadeler kullanılması; dinimizin şiddetle özdeşleştirilmeye kalkışılması yanlıştır. İslam’ın ilkeleri bellidir; İslam, İslam’dır” diye konuştu. 

BÜROKRATLARIN YAKLAŞIMI FARKLI

Erdoğan, “S-400’ler konusunda Putin’le ve bakanlar olarak mutabık kalındı, teyit ettik. Alttaki bürokratların yaklaşımıyla ikimizin ortaya koyduğu yaklaşımın farklı olduğu ortaya çıktı. Arkadaşların yoğun çalışmaları olursa, 22’sinde de bir araya geldiğimizde önemli mesafe katetmiş oluruz” açıklamasında bulundu. Erdoğan, Türk Akımı’nda 448 km’lik bölümün tamamlandığını ayrıca ikinci bir hattın da yapılacağını ifade etti.