MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: İstanbul Sözleşmesi milli yapımızla çelişiyor

MHP Lideri Bahçeli, “Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi hem iç hukukumuza hem de uluslararası hukuka uygundur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleriyle düzenlediği toplantının ardından yazılı açıklama yaptı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi hem iç hukukumuza hem de uluslararası hukuka uygundur. 2012'de sözleşmenin kabulüne Meclis'te grubu bulunan partiler destek vermişse de zaman içinde bahse konu sözleşmenin milli ve manevi yapımızla çelişen uygulama sonuçları kaygı verici düzeyde artış göstermiştir."

CUMHUR İTTİFAKI: "Cumhur İttifakı, Türkiye'nin kazanması için bütün imkan ve iradesiyle, vatan ve millet sevgisiyle 2023 ve sonraki yılları kucaklayacak ölçüde çalışmalarını hızlandıracaktır. Türkiye'nin egemenlik haklarına, tarihi çıkarlarına, beka ve güvenlik hassasiyetlerine cesaretle sahip çıkmaktadır."

YENİ MHP YÖNETİMİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda MYK ve MDK'ya seçilen üyelerle Anıtkabir'i ziyaret etti. Bahçeli, Anıtkabir Özel Defteri'ne şöyle yazdı: "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş ilkelerine bağlı şekilde muhafaza ve müdafaa azmimiz şartlar ne kadar ağır olursa olsun azalmayacak, zaafa uğramayacaktır."

TÜRKEŞ'İN MEZARINA KARANFİL

Anıtkabir'den MHP heyetiyle birlikte aynı otobüse binerek ayrılan Bahçeli, partisinin Kurucu Genel Başkanı Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Bahçeli, burada okunan duanın ardından Türkeş'in mezarına karanfil bırakarak su döktü. Bahçeli, daha sonra aynı otobüsle parti genel merkezine gelerek, MYK ve MDK toplantısına başkanlık etti.