Başbakan Yıldırım: Mevcut anayasayla kayıplarımız artar 

Başbakan, “Bu ülke nice gençlerini terör olaylarında kaybetti. Bu anayasayla devam edersek kayıplarımız devam edecek” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, mevcut sistemin Türkiye’de krizlere ve darbelere neden olduğunu belirtti. Bu ülkenin bir başbakanını, iki de bakanını darağacında kaybettiğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Bu ülke nice gençlerini terör olaylarında kaybetti. Bu ülke çok vakit kaybetti, çok imkan kaybetti. Bu anayasa ile eğer devam edersek kayıplarımız artarak devam edecek. Önümüzde darbeden kalma 82 model bir anayasamız var. Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor, milleti de yolda bırakıyor. Artık bu anayasadan Türkiye'ye fayda gelmiyor, gençlere fayda 

gelmiyor, kadınlarımıza fayda gelmiyor" diye konuştu. 

MANŞETLERLE KURULDU 

Başbakan Binali Yıldırım, “Mevcut hükümet sistemiyle Türkiye maalesef sürekli sorunlarla, krizlerle uğraştı. Medya geçmişte bu ülkede manşetlerle hükümet kurdurttu, manşetlerle hükümetleri indirtti. Otel odalarında milletvekili pazarlıklarını iyi bilirsiniz. Çok partili hükümetler ülkenin derdine çare üretemediler, dertlerine dert ilave ettiler" ifadelerini kullandı. 

CHP’nin genel başkanları boy boy 

Başbakan Yıldırım, CHP’de kimin genel başkan olduğunu belli olmadığını söylerek, “Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor. Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor. Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Hepsi, 16 Nisan'dan sonra genel başkanlığa hazırlanıyor. Referandum umurunda değil bunların. 

AYNAYA BAK KILIÇDAROĞLU 

Bunların işi gücü kendi hesaplarını görmek" dedi. Kılıçdaroğlu’nun tek adam söylemlerini de eleştiren Başbakan Yıldırım, "Bu CHP'nin kafasında bir şey daha var. 'Tek adam' diyor. Kardeşim yedi seçime girdin, yedisini de kaybettin hâlâ tek adamsın. Tek adam arıyorsan aynaya bak" şeklinde konuştu. 

İstikrar için tek başına iktidar şart  

Yıldırım, 16 Nisan'da mührün millete geçeceğine işaret ederek, “Gelişmiş ülkelerde anayasalar ülkenin önünü kapatmak değil açmak, daha kolay yönetilmesini sağlamak için kullanılır. Bizim anayasamız ise ülkenin, seçimlerin önünü tıkamak için kullanılır. Şimdi zaman bunu değiştirme zamanıdır. Öncelikli olarak istikrar, kalkınma için mutlaka tek başına iktidar şart” diye konuştu. 

Sizden başka kimsenin sözü geçmeyecek

Başbakan Yıldırım, Burdur’dan sonra Isparta’ya geçerek vatandaşlara seslendi. AK Parti’nin bugüne kadar sırtını vesayet odaklarına asla dayamadığını altını çizen Yıldırım, “15 yıldır devam eden bu kutlu  yürüyüşümüz şimdi milletin efendi, patron olduğu koltukla taçlanacak. Yeni anayasa öyle bir değişiklik getiriyor ki tek bir patron var, o da millet. Milletten başka hiç kimsenin sözü geçmeyecek" dedi.