Metal yorgunluğuna hizmet-tevazu-gönül formülü   

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkanlığı'nda, ''Yeni Atılım Dönemi''ne odaklanan AK Parti, 'metal yorgunluğa' karşı 'hizmet-tevazu-gönül' formülü üretti. Yeni yol haritasıyla 80 milyon kucaklanarak 2053'e yürünecek.

OSMAN NURİ CERİT

AK Parti'nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana katlanarak süren "hizmet" ilkesi, Yeni Atılım Dönemi'nde de artarak devam edecek. Hizmet anlayışı sadece yatırım projeleriyle değil, milletin günlük hayatına dokunan meselelerin çözümüne yönelik pratik adımlarla da verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Başkanlığı'nda, "Yeni Atılım Dönemi" çalışmalarına odaklanan AK Parti, "metal yorgunluğun” eksiklikleri giderecek yol haritasını belirledi. "Hizmet-tevazu-gönül" ilkeleriyle yol haritası belirleyen parti sadece seçim dönemlerinde değil,  2019, 2023, 2035 ve 2053 hedeflerinde de kesintisiz uygulanacak. 

VATANDAŞTAN KOPULMAYACAK

AK Parti kadrolarının saha çalışmalarında vatandaşın şikayet, talep ve önerileri tek tek tespit edilecek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerle bağlantıya geçilerek, sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması süreci yakından takip edilecek. Erdoğan'ın önemle altını çizdiği "tevazu" ilkesi de Genel Merkez'den belde teşkilatlarına, bakanlıklardan yerel yönetimlere kadar her kademede hassasiyetle uygulanacak. Verilen hizmetler ve hayata geçirilen projelerin milletle buluşmasında, "tevazu" ilkesiyle hareket edilecek, vatandaştan kopuk kibirli görüntü ve davranışlardan özenle kaçınılacak.

Millete hizmet en önemli anlayış

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana atılan adımlar ve hayata geçirilen projelerde önceliğin, "millete hizmet" anlayışı olduğu vurgulanacak. AK Parti'nin milletle kucaklaşmasında taviz verilmeden sürdürülecek anlayış ise "gönülleri kazanmak" ilkesi. Sadece partililerle değil toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelecek olan AK kadrolar, ev ev dolaşıp millet bağını sağlamlaştıracak. 

GÖNÜLLERİ KAZANIN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir iftarda "hizmet, tevazu ve gönüllerin kazanılması" ilkelerine dikkat çekmişti: Kardeşlerim, benim sizlerden ricam şudur: Hizmet gereklidir ama önemli olan gönüllere girmektir. Eğer gönülleri alamıyorsak kaybederiz. Ev ev dolaşacağız ve vatandaşımızla bu gönül birlikteliğini sağlayacağız.