''Mesele şahıs, parti değil  hedef Türkiye’dir, millettir''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar bize yapılan saldırıları gizleyemedikleri bir sevinçle karşılayanların, işin içine Atatürk de dahil edilince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını umuyorum” dedi.

ERDOĞAN TEHLİKEYİ AÇIKLADI, ‘HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ’ DEDİ 

Bayburt’ta düzenlenen AK Parti İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO tatbikatında kendisini ve Atatürk’ü hedef alan skandala sert tepki gösterdi: Biz kendi yolumuzdan dönmeyeceğiz. 2019 yaklaştıkça elbette Türkiye’ye çelme takmak isteyenlerin operasyonları da artacaktır. Son birkaç gündür yaşadıklarımız gerçeği görmek isteyenler için yeterlidir. Avrupa ülkelerinin başkentlerinden birinde alnımıza silah dayanmış posterlerle gösteriler yapılmıştır. Bir başka ülkede şahsımın öldürülmesine araba vaat eden densizler ortaya çıkmıştır. Zannediyorlardı ki sorun Tayyip Erdoğan’dır, AK Parti’dir. Çünkü AK Parti oyunlarını bozdu.

İnşallah anlamışlardır 

Mesele şahıs, parti meselesi değil. Hedef Türkiye’dir, Türk milletidir. NATO tatbikatında hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, hem de şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler, bir skandala imza attılar. Bugüne kadar bize yapılan saldırıları gizleyemedikleri sevinçle karşılayanların, işin içine Atatürk de dahil edilince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Yapılan açıklamaları olumlu buluyorum. Artık her şey çok net ortada. Ama biz her şeye hazırlıklıyız. 

80’ler 90’ların Türkiyesi yok!

Erdoğan:  Artık belli uluslararası örgütlere ileri garnizonluk yapan bir Türkiye yok. Bizi 1980’lerin, 1990’ların Türkiyesi ile karşılaştıranlar yanılıyor.  Türkiye istiklalinin kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklara borçlu bir ülke de değildir. Onlar tarih oldu. 

94 yıllık Cumhuriyet değerlerinden asla taviz vermeyiz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazete köşelerini tutmuş, TV ekranlarına ipotek koymuş, kültür ve sanat dünyasını esir almış bir avuç millet düşmanının değerlerimizi sömürmesine izin vermeyiz.

“Biz değişim dedikçe adeta birilerinin uykusu kaçıyor” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Genel başkan değişikliğini dahi kasetle yapabilenler, AK Parti’ye dil uzatma hadsizliği gösteriyor. Şark kurnazı bu çevrelere diyoruz ki, siz dönüp önce kendinize bir bakın. Bunların ikiyüzlülüğüne daha fazla tahammül göstermeyeceğiz. Gazete köşelerini tutmuş, televizyon ekranlarına ipotek koymuş, kültür ve sanat dünyasını esir almış bir avuç millet düşmanının ülkemizin ortak değerlerini sömürmesine sessiz kalmayacağız Cumhuriyetimizin ortak değerleri adına demokrasi, millet, ezan, bayrak düşmanlığı yaptığınız günler sona ermiştir. Bunlara ihtiyacı olan mühimmatı sağlayan Pensilvanya’daki şarlatan gibi ihanet şebekelerinin devri de kapanmıştır. 

Bugünkü kongre 2019’un hazırlığıdır 

‘Türkiye istikrarsızlıkların tarihe karıştığı yepyeni bir döneme girmiştir’ diyen Erdoğan şöyle devam etti: Bu yolda önce bizi 2023 hedeflerimizle buluşturacak ardından da 2053 ve 2071 vizyonumuza taşıyacaktır. 2019 yılında yapılacak seçimler Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin en kritik dönüm noktasıdır. Bugünkü kongre 2019 seçimlerinin hazırlık kongresidir. Sürekli güncellenmeyi başarabilen yegane hareket AK Parti’dir. Biz kendimizi günün şartları ve geleceğin ihtiyaçlarına göre yenilemekten korkmadık, korkmayız. Şubat sonuna kadar inşallah bütün kongrelerimizi bitireceğiz. Bizi 2019 seçimlerine taşıyacak kadroları da oluşturuyoruz. Siyaset bir bayrak yarışıdır. Millete hizmet etme yarışıdır. Biz, bu milletin efendisi değiliz. Biz bu milletin hizmetkarıyız.  

İki spor salonu, havaalanı

Bayburt’a müjde: 2020’de bitecek

AK Parti Bayburt İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, iki kente hizmet verecek havalimanının 2020’de bitirileceğini müjdeledi: İnşallah 2020’ye kadar Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. Bu havaalanımızla birlikte artık Gümüşhane’nin, Bayburt’un uzun yol sıkıntısı aşılmış olacak. Bayburt’a yakışır 2 kapalı spor salonumuz olacak.   

Makamlar geçicidir

Unvanını amaç haline getirine rızamız yoktur 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, bir davadır. Bir dava hareketidir. Şahsım dahil herkes bu davada sadece birer nefer konumundadır. Makamlar gelip geçicidir. Milletimize ve vatanımıza hizmet için birer araçtır makamlar. Kimsenin bu unvanları, bu makamları amaç haline getirmesine bizler asla rıza göstermeyiz. Bizler oturduğu koltuklardan güç alan hayata sadece bu pencerelerden bakan insanlar olamayız.  

O haritaları paçavraya çevireceğiz 

Erdoğan: Masa başında çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak yine paçavraya çeviririz.

Gümüşhane’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bazı ülkeler tüm dünyayı kendi tapulu mülkleri gibi görüp kural çiğneme hakkına sahip olduklarını sanıyorlar” diyerek şunları kaydetti: Bugün Türkiye adımını ileri atması gereken günlerden geçmektedir. Kılıcımız da Kurtuluş Savaşı sırasındaki kadar kısa değil. Türkiye, milleti ile devleti ile tarihi ile büyük bir ülkedir.

16 saatte bittiler! 

Masa başında çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak bugün de aynı şekilde paçavraya çevireceğiz. Türkiye’yi uydu devletleri ile karıştıranlar gerçekleri görmeye başladılar. 16 saatte FETO denilen kahpenin arkasından gidenler, kaçacak delik aradılar. Bir kısmı cezaevinde, bir kısmı yurt dışında. Bitti mi? Bitmedi. İnlerine inlerine gireceğiz, kovalayacağız. PKK ne ise bunlar da odur. 

Matruşka gibi! Her kapıdan bir kapı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan “FETÖ davalarındaki soruşturmalar ilerledikçe görüyoruz ki karşımızdaki yapı öylesine ince bir planla kurgulanmış ki bu örgütün bizim insanlarımızın eseri olması mümkün değil” diyerek şunları kaydetti: Tıpkı bir matruşka gibi açtığınız kapının ardından yeni bir kapı çıkıyor. Labirent gibi, bir yerlerde tıkanıyor kalıyor. Bu karmaşık organizasyon yapısı bize FETÖ’nün gerçek amacını çok daha iyi anlatıyor. Adana’daki MİT TIR’ları hadisesi ile uluslararası alanda yargılamaya kalkanlarla bunlara çanak tutanlar arasında fark yok. 

Ebrar, Erdoğan’a  yeni sistemi sormuş 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde, kendisine seslenmesinin ardından yanına çağırdığı 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ebrar Zehra Kandemir’in, TEOG yerine gelen yeni sitemde, 3 yanlışın 1 doğruyu götürmesinden yakındığı ortaya çıktı. Kandemir “O da bana ‘Böylece tembellik başlar’ dedi. Ben de ‘Başlamaz’ dedim ve gülüştük. Daha önce de kendisini görüyordum ama bu kez yanına gittim. Çok güzel bir duyguydu” dedi.