Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini  korumak İsrail’in görevidir 

Revizyon sonrası yeni kabine Başbakan Yıldırım başkanlığında toplandı. Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Mescid-i Aksa'daki İsrail terörünü kınadı.

Bakanlar Kurulu, kabineye yeni giren isimlerle ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın Başkanlığı'nda yapılan toplantıda başbakan yardımcılarının da görev alanları belirlendi. Yeni Hükümet Sözcüsü olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ toplantı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu: 

ASLA KABUL EDİLEMEZ 

İsrail Hükümeti tarafından Müslümanların ortak ve kutsal mabedi Mescid-i Aksa hakkında alınan tedbirler, uygulanan kararlar büyük bir infiale yol açmıştır. Uygulamaları protesto eden Müslümanlara uygulanan şiddet asla kabul edilemez. İsrail Hükümeti'nin derhal bu uygulamaya son vermeye sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere davet edilmiştir.

Burası tüm Müslümanların ortak mabedidir. İsrail Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini korumakla yükümlüdür. Eğer İsrail bütün sağduyu çağrılarına kulaklarını tıkarsa elbette ki buradaki olayların başka sonuçlar doğurmasından endişe ederiz. 

Başbakan yardımcılarının yeni görev dağılımı 

BEKİR BOZDAĞ: Hükümet Sözcüsü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay, Diyanet İşleri, TRT ve Anadolu Ajansı. 

MEHMET ŞİMŞEK: Ekonominin koordinasyonu ile ilgili konular ve bankalar.

 FİKRİ IŞIK: MGK kararlarının takibi, yatırımların koordinasyonu, RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu

 RECEP AKDAĞ: Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve yatırım ajansı.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları, Vakıflar, BYGEM, Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı. 

Türkiye yatırım için güvenli bir limandır  

Türkiye'de yabancı yatırımcılar ve yabancı sermaye için son derece güvenli yatırım ortamı vardır. Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli ülke olma vasfını koruyacaktır. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Alman İçişleri Bakanı ile telefon görüşmesi yaparak iletişim hatasını düzeltmiştir. Türkiye'de Alman şirketleriyle ilgili herhangi bir soruşturma yoktur.   

Öksüz ile ilgili tüm ihbarlar değerlendiriliyor 

Adil Öksüz'ün Türkiye içerisinde görüldüğüne dair zaman zaman ihbarlar yapılıyor ve gerekli hassasiyet gösteriliyor. Daha önce Gürcistan'la ilgili son günlerde Almanya'yla ilgili iddialar var. Hepsi değerelindiriliyor. ‘HERO’ tişörleriyle ilgili olarak FETÖ'nün talimatıyla bunu giyenlerle, bilmeden giyenler arasında bir ayrımı adli makamlar yapacaktır. Tek tip için de yeni adalet bakanımız çalışma yapıyor. 

Dünya karşı çıkıyor O, yapacağım diyor

Türkiye, Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığı referandum kararının doğru olmadığını açıkladı, bunun yanlışlığını vurguladı. Pek çok ülke de bunu ifade etti. Ayrıca Irak yönetimi Bağdat'ta bu referanduma karşı olduğunu beyan etti. Barzani'nin tüm dünyanın karşı çıktığı bu referandumu yapması doğru değil.  

İnceleme yapılan Alman firması yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alman mevkidaşı Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile 40 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı. Alman şirketleriyle ilgili soruşturma iddiaları üzerine gerçekleştirilen görüşmede Bakan Soylu, Türkiye'deki hiçbir Alman şirketine soruşturma açılmadığını Alman mevkidaşına iletti. Soylu, FETÖ ile iltisakı nedeniyle 140 Türk şirketiyle ilgili Türkiye'de yürütülen soruşturma kapsamında, bu şirketlerin ihracat yaptığı tüm ülkelerden Interpol üzerinden standart bilgi talebinde bulunulduğunu belirtti.