Mersin kumpası ittifakı sallıyor

Mersin’de İP adayı Burhanettin Kocamaz’ın adaylığının engellenmesi ittifaktaki dengeleri bozdu. İP’liler CHP’yi suçlarken, Kocamaz adaylık için DP'yle görüştüklerini, sonucun bugün belli olacağını açıkladı.

MHP’den istifa ederek İP’e geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın YSK’ya geç bildirilmesi nedeniyle aday olamaması CHP-İP ittifakının dengesini bozdu. İP tabanından CHP’yi suçlayan sesler yükseldi.  

Kocamaz dün yaptığı yeni açıklamada İP İl Başkanı Servet Koca’yı rüşvet almakla suçlayarak “Böyle bir ihanetin elbette maddi bir karşılığı, bir bedeli vardır. Hiç kimse maddi karşılığını almadan durup dururken böyle bir ihaneti göze alamaz. Şahsımı ve partiyi satma cüretini gösterebilenlerin bu ihanetin hesabını Mersin halkına mutlaka vermeleri gerekir. Mersin acemi ellere, kumpasçılara, entrikacılara teslim edilemeyecek kadar önemli bir şehirdir. Sizler rahat olun, provokasyona gelmeyin” dedi.  

Görevden alınan İl Başkanı Servet Koca ise kayıplara karıştı. Telefonlarını kapatıp gözlerden uzak bir yere giden Koca’nın yakın çevresine “Öldürülme korkusu yaşıyorum. Tehdit alıyorum. Suçum yok. Ben son saati 17.30 olarak biliyordum” dediği öğrenildi. İP Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’nin ya da SP’nin adayını çekip yerine Kocamaz’ı göstermeyi teklif ettiği ancak iki partinin formüle karşı çıktıkları belirtildi. Kocamaz, Demokrat Parti ile görüşme yaptıklarını, bu partiden aday olup olmayacağının bugün belli olacağını söyledi.