1
Grup toplantısının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isim vermeden ‘partinin içine sızmış FETÖ’cü’ ilan ettiği Meral Akşener’den, itiraf gibi açıklama geldi. Paralel Yapı’ya ait medya organları tarafından devamlı parlatıp MHP’nin başına geçirmeye çalıştığı Akşener, FETÖ’cü olmanın ‘gurur olduğunu’ söyledi.
FETÖ’NÜN ADAYI AKŞENER
Siyasi hayatına başladığı günden şimdiye kadar, FETÖ ile sıkı ilişkilerini daima perde arkasında tutan Akşener, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri de dahil olmak üzere Paraleller tarafından her seçimde aday gösterildi. FETÖ medyası, Akşener’e övgüler yağdırırken, seçim yenilgilerinden sonra Meral Akşener’in ismi parlatılıp genel başkanlık koltuğuna oturması için zemin hazırlandı.
ÖRGÜTÜN MECLİS'TEKİ ELİ
Akşener, İçişleri Bakanı olduğu 1996’da örgüte devletin kapılarını açan isim olmuştu. FETÖ lideri Gülen tarafından yönlendirilen bürokratların istenilen kademelere gelmesinde rol oynayan Akşener, hükümete verilmek istenen mesajlarda da aracı olmuştu. 17-25 Aralık darbe sürecinde de FETÖ’ye desteğini göstermiş, Paralelci polislerin açığa alınmasından dershanelerin kapatılmasına kadar her konuda örgütün yanında saf tutmuştu. Siyasi alanda başı sıkıştığında en büyük yardımı Pensilvanya’dan alan Akşener, Paralel Yapı’ya desteğini açık açık itiraf etmişti. Meclis’teki grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli’nin, “Adaylardan biri Gülen’in MHP’de görevlendirme girişimidir.
İLK REFLEKS PENSİLVANYA'DAN
“Herkes aklını başına alsın” sözleriyle Akşener’i deşifre etmesinin ardından Gülen'in avukatı hemen harekete geçmişti. Geçmişte birçok defa olduğu gibi Akşener için ilk refleks gösteren Pensilvanya, Bahçeli’nin sözlerinin gerçek dışı olduğunu öne sürmüştü. Ancak FETÖ medyasında, Akşener’e gösterilen özel ilgi işin iç yüzünün öyle olmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor.
ÖRGÜTLE İRTİBATI ESKİLERE DAYANIYOR
Akşener’in FETÖ ile ilişkisi siyasete eski yıllara dayanıyor. Örgütün birçok oluşumunda Akşener imzası bulunuyor.
Akademik bir geçmişten gelen Akşener, 1995 yılında siyasete atıldığı Doğru Yol Partisi'nde (DYP) lider Tansu Çiller'e yakın isimlerden biriydi. Susurluk skandalının ardından İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar’ın koltuğuna oturan Akşener, Paralel Yapı ile temasını siyasi hayatında da sürdürdü. Şehit ailelerine fon oluşturmak üzere kurulan ve başkan olarak seçilen Akşener, o dönemde bağış paralarının kendi hesabına aktarılmasıyla gündeme geldi. Günden güne büyüyen skandal karşısında üzgün olduğunu ifade eden Meral Akşener, gösterilen hesapta bir hata olduğunu ifade etmiş, medya konuyu daha fazla gündeme almamıştı. Kaynak: Güneş