Mektupla uyum bilgilendirmesi sahada milletle tam mesai!

Uyum çalışmalarına hız veren AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, uyum çalışmaları hakkında AK Partili milletvekillerine 6 sayfalık bilgilendirme mektubu gönderdi. 

 Osman Nuri CERİT 

- GENÇLERE ÖZEL ÖNEM: Reform sürecine, değişime en açık ve en fazla desteklemesi beklenen gençlerin desteğinin alınmasına özel önem vermeliyiz.   

- TÜM TOPLUM KUCAKLANACAK: Sistemin hayata geçirilmesinde milletimizin geleceğe dair umutlarını artıracak, referanduma 'hayır' oyu verenler dahil, bir reform perspektifi oluşturulması temel hedefimizdir. 

- BÜROKRATİK OLİGARŞİ BİTİRİLECEK: Cumhurbaşkanlığına bağlı, denetim birimleri arasındaki koordinasyonu sağlayan, denetime ilişkin süreç ve sonuçları izleyen, etkin ve yol gösterici bir mekanizma kurulacak. 

- STATÜKOCU YAPI TERK EDİLECEK: Vatandaş talep ve beklentilerine karşı duyarsız, katı, durağan ve statükocu bürokratik yapı ve anlayışları terk edilecek.  

- YAPISAL DEĞİŞİM: Gelirlerin toplanması, giderlerin planlaması ve harcamalardaki karmaşa ve çatışmalar bitecek.   

- YASAMADA ETKİNLİK: TBMM’nin yasama ve denetim faaliyetlerini en etkin şekilde icra edebilmesi için komisyonlara ve vekillere her türlü altyapı imkanları sağlanacak. 

- YENİ SİSTEM ÇOK İYİ ANLATILACAK: Yeni sistemle Türkiye’nin kazanımları çok iyi anlatılacak. 

Mektupta, sisteme karşı olanların akıl-mantık dışı söylemlerine de dikkat çekilerek uyarıda bulunuldu.