Mehmetçik'e iftar sürprizi! Orucunu Mehmetçik ile açtı

Yüksekova'da iftar sürprizi! Başkan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi ile Mehmetçiğe sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, iftarı Yüksekova'daki 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nda yaptı.

OSMAN NURİ CERİT

Başkan Erdoğan, terörle mücadele operasyonlarında büyük başarılar elde eden birliğe gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz tarafından karşılandı. Erdoğan daha sonra iftar için erbaş-er yemekhanesine geçti.

KARANAVADAN YEMEK YEDİ

Yemekhaneye girişinde Mehmetçiği selamlayan Başkan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesi ile, okunan duanın ardından askerlerle birlikte karavanadan yemek yiyerek iftarını yaptı. Öte yandan Mehmetçiğe yapılan sürpriz ziyaretin büyük bir hassasiyetle planlandığı öğrenildi. Günlük programında yer almayan ziyaret sırasında Başkan Erdoğan'ın yanında sadece Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan yer aldı. Ziyaret sırasında Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı forsu yer alan montu ve üzerinde 'Cumhurbaşkanı' yazan şapka takması dikkati çekti. İftar sonrası birliğin faaliyetlerine ilişkin bilgi alan Erdoğan daha sonra beraberindeki Bakan Akar ve TSK komuta kademesi ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

VATANDAŞLARLA SOHBET

İpek Yolu Caddesi'ndeki bir pastaneyi de ziyaret eden Erdoğan'ı karşılarında gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Pastanedeki vatandaşlarla tek tek sohbet eden Erdoğan, 4 aylık Yağız Efe isimli bebeği de kucağına alarak sevdi. Beraberindeki Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesi ile bir süre pastanede oturarak gençlerle de sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, pastanenin çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mart'ta İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u Ankara'da ağırlamıştı.

İSRAİL GAZI İÇİN İLK TEMAS MAYIS AYINDA

İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması konusu taraflar arasından ilk görüşmenin mayıs ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrasında bir grup gazeteciye konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İsrail'e ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dönmez, "İsrail ziyareti mayısta. Dışişleri de temasta biz de temastayız. İlk temasta bir anlaşma olacak diye bir şey yok. Karşılıklı görüşler, fikirler konuşulacak. Ama geçmişte bazı müzakereler vardı. Onun üzerine de devam edebilir" dedi.