Meclisin gündemi yoğun: Masada Aden Tezkeresi ve hayvan hakları var

TBMM'de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Meclisin gündeminde bu hafta Aden Tezkeresi ile hayvan hakları yasası ön plana çıkıyor.

Meclis çalışmaları yoğun bir gündem ile başlıyor. İlk olarak Mehmetçiğin Somali'deki görev süresini uzatan Aden Tezkeresi ve teknoloji bölgeleriyle ilgili teklif ele alınacak. Sonra ise hayvan hakları düzenlemesi karara bağlanacak.

TRT Haber'de yer alan habere göre, bütçe maratonunun ardından 28 günlük ara verilen Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları, kaldığı yerden devam edecek. Kanun teklifleri için hazırlıklar tamamlandı.

Gündemin ilk sıralarında teknoloji geliştirme bölgelerinden, hayvan hakları yasasına kadar faklı teklifler yer alıyor. Mehmetçik'in Somali'deki görev süresini uzatan Aden Tezkeresi de Meclis'e geliyor.

Bir diğer önemli başlık ise Hayvan Hakları Yasası. Hayvanlara karşı işlenen suçlarda cezaların artırılmasını öngören teklifin, önümüzdeki günlerde Meclis'e sevk edilip, kısa sürede yasalaşması bekleniyor.

LİDERLER GRUP KÜRSÜSÜNDE OLACAK

Meclis çalışmalarıyla birlikte partilerin grup toplantıları da yeniden başlıyor. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda kürsüde olacak.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da grup toplantılarında partililere seslenecek.

Meral Akşener de Çarşamba günü İyi Parti grup kürsüsüne çıkacak.