Listelerde olmasa da, gönüllerde devam eder

Başkan Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’deki yerli ve milli duruş sahiplerinin ortak tutumunun adı olduğunu belirterek, “Biz bu ittifaka hiçbir zaman sandık ittifakı gözüyle bakmadık” dedi.

1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen 27. Genel İstişare ve Değerlendirme toplantısının açılışında MHP’yle kurulan Cumhur İttifakı’nın yerel seçimde nasıl konumlanacağıyla ilgili en net açıklamayı yaptı. Cumhur İttifakı’nın basit bir seçim ittifakı olmadığını yerli ve milli dayanışmanın adı olduğunu kaydeden Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın listelerde değilse de gönüllerde devam edeceğine inandığını söyledi. 

KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRERİZ 

Başkan Erdoğan şöyle konuştu: “Cumhur İttifakı’nın mahalli idareler seçimlerinde listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceğine inanıyorum. Biz bu ittifaka hiçbir zaman sandık ittifakı gözüyle bakmadık. Bugün de öyle bakmıyoruz. Kendi adaylarımızla girdiğimiz yerlerden en azından mümkün olanlarda bu ittifakı yaşatmanın yollarını arayacağız. Sizlerden ve teşkilatlarımızdan ricam, en doğru adayla milletimizin karşısına çıkıp en yüksek oyu elde etmek şeklinde olmasıdır. Adaylarımızın klasik anlamda belediyecilik hizmetleri yanında sosyal belediyeciliği de en güzel şekilde anlayacak ve uygulayabilecek isimler olmasına önem vereceğiz.”

Sayın Bahçeli’ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum

Ülkesine karşı sorumluluk duyanların Cumhur İttifakı’nda bir araya geldiğini, farklılıkları bir kenara bırakarak milli konularda birlikte hareket ettiklerini belirten Başkan Erdoğan, “Ben bu vesileyle Sayın Bahçeli’ye de huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Çünkü milli olma, yerli olma şuurunu yakalamak tabii her yiğidin kârı değil. Bay Kemal’in de zaten böyle bir derdi yok. Cumhur İttifakı işte bunun en güzel örneğidir” ifadelerini kullandı.

Sosyal belediyecilik, büyük proje deyince akla AK Parti geliyor

Güneydoğu’da PKK’nın güdümünden kurtarılan belediyelerde yakalanan başarıdan örnekler veren Başkan Erdoğan, PKK’nın hendekleri şimdi Münbiç etrafında kazdığını söyledi.

“Sosyal belediyecilik ve büyük projeler deyince elbette akla AK Parti gelir” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün Güneydoğu’yu, malum siyasi partilerin belediyeleri delik deşik etti mi? Bütün çukurlarla kanallarla her tarafı açtı mı? Belediyenin araçlarını gereçlerini o işlerde kullandılar mı? Devletin kendilerine gönderdiği parayı, desteği, bunları Kandil’e gönderdiler mi? Ve terör eylemlerinde bunları kullandılar mı? Bakın şu anda aynı uygulamayı nerede yapıyorlar, Münbiç’te yapıyorlar. 

TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ 

Bunlar aynı cibilliyetin mensuplarıdır. Dolayısıyla kayyumları atadık, kayyumları atadıktan sonra hamdolsun Güneydoğu, Doğu hizmet görmeye başladı. Şimdi bu yeni dönemde Allah’ın izniyle bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Tedbirlerimiz var, onu da söyleyeyim. Öyle olur, böyle olur. Bizim ilk hedefimiz bu. Vatan topraklarını biz ihanet içerisinde olanlara teslim etmeyeceğiz.”

SEHİTLERE BAŞSAĞLIĞI

Erdoğan, Batman’da  şehit olan askerlerle Konya’da şehit düşen polis memurunun ailelerine başsağlığı  telgrafı gönderdi. Erdoğan, İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a tebrik mesajı göndererek, “İstanbul ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum” dedi.

Çocuklarla sıfır atık

Kızılcahamam’da açılan Sıfır Atık Atölyesi’nde inceleme yapan Emine Erdoğan, AK Parti kadın teşkilatıyla bir araya geldiği toplantıda, milletvekillerinden ‘Sıfır Atık Projesi’nin tüm illerde yerleşmesi ile belediyelerin bu sisteme uygun atık yönetimine geçmesini takip etmelerini istedi.

KILIÇDAROĞLU’NA FİLİSTİN CEVABI

Gazze’de Türk bayrakları var

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun son grup konuşmasında önce Kudüs meselesine girdiğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erdoğan gitti, BM’de konuştu, Filistin’le ilgili tek söz etmedi’ diyor. Benim milletim inanmaz, hele hele Filistinli hiç inanmaz. Orada kimin posterleriyle Türkiye’nin bayraklarıyla Filistinlinin nasıl dolaştığını biliyoruz ve bu zatın adamlarının da benim Filistinli kardeşlerimin düşmanlarıyla nasıl bir arada olduğunu da biliyorlar.” Hep Filistinlilerle yoğrulduklarını ifade eden Erdoğan, “Filistin denince akla AK Parti gelir, Gazze denince akla AK Parti gelir ve onun lider kadroları gelir” ifadesini kullandı. 

ELİNE NE TUTUŞTURSAN HEMEN ÜZERİNE ATLIYOR

Ne kadar terörist varsa baş tacı ediyor

Kılıçdaroğlu’nun haktan, hukuktan, usulden habersiz olduğuna işaret eden Erdoğan, “Eline ne tutuşturulursa affedersiniz mal bulmuş mağribi gibi hemen grup konuşmasında anlatıyor. Halbuki çok basit bir araştırma yapsa veya yaptırsa öyle olmadığını görecek ama öyle bir derdi yok” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti: “ Bazıları, ‘Muhatap alma’ diyor. Bir değil, iki değil, üç değil... Cevap vermediğin zaman bu defa da bunu söyleyecek. Dikkat edin Türkiye’de ne kadar terörist, ne kadar provokatör, ne kadar şaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından grup konuşmalarında baş tacı ediliyor, övülüyor, destekleniyor.”

BUNU EN AZ 800’LE ÖDEYECEKLER

Erdoğan, Batman’daki 8 şehide karşılık en az 800 teröristle bedel ödeteceklerini belirterek, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da teröristlere arka çıkmakla eleştirdi.

Batman’daki 8 şehit için Allah’tan rahmet dileyen Başkan Erdoğan, “Bir ölür bin diriliriz evelallah. 8 şehidimiz mi var? O teröristler bilsinler ki, bunu en az 800 ile ödeyecekler. Şu anda Cudi, Gabar, Tendürek’te her yerde kaçacak delik arıyorlar. O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceğiz. Kandil’de, Sincar’da bitireceğiz. Durmadan onlar kaçacak biz kovalayacağız. Eğer 17 yıldır dedikodulara bakarak, bu devleti yönetecek olsaydık, ülkemizi bir milim öteye götüremezdik. Hadi terör örgütlerinin hezeyanlarını biliyoruz. Hepsinin kuyruk acısı var. Peki, ateşin üzerine benzinle gider gibi yaklaşan ana muhalefet partisine ne diyeceğiz” dedi.

ALMANYA’YA CAN DÜNDAR ELEŞTİRİSİ

Aynı şey bizde olsa teslim ederiz

Son Almanya seyahatimde, 5 yıl 10 aya mahkum olan sözde bir gazeteci vardı. Boşluğunu buldu oraya kaçtı. Kendisine sahip çıkacak sözde siyasetçiler buldu. Benim ülkemde 5 yıl 10 aya mahkum olmuş bir sözde gazeteciyi siz bu ülkede barındırıyorsunuz bunun stratejik ortaklığa, ortaklığa yakışan yanı yoktur. Aynı şey bizde olsa biz elinden tutar size teslim ederiz.  Osmanlı’nın son dönemlerinde ve Cumhuriyetimizin Gazi Mustafa Kemal’in idaresindeki ilk yıllarında Türkiye kendi sanayisini geliştirme konusunda önemli adımlar atmıştır. Tek parti CHP’si bu fabrikaların kapılarına kilit vurup, birer birer boğmuştur.

AB İLE İLKELİ MÜZAKERE OLURSA FASILLARI 6 AYDA BİTİRİRİZ

Erdoğan’dan yerli hizmet talimatı

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Erdoğan’ın yabancılar yerine danışmanlığın yerli kuruluşlardan alınmasını tebliğ ettiğini belirterek, “McKinsey’le herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu. Spekülasyona açık bir nokta değil o danışmanlığın sona erdirilmesi. Bundan sonra da kurumların bu hassasiyeti gözeterek ilerlemesi konusunda talimatları olmuştur” dedi. Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin Macaristan ziyareti sonrası gerçekleşebileceğini ifade eden Çelik, AB-Türkiye ilişkilerine değinerek, “İlkeli müzakere yürütülürse Türkiye, 6 ayda bütün fasılları açma ve kapama kapasitesine sahiptir” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN MACARİSTAN’A GİDİYOR

Budapeşte’de gündem güvenlik

Başkan Erdoğan, yarın Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader’in davetine icabetle bu ülkeye resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan, Ader ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra Meclis Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban ile bir araya gelecek. Görüşmelerde siyasi, askeri, güvenlik, savunma sanayi, ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal yönleriyle ikili ilişkiler ele alınacak. Ayrıca, Türkiye-AB ilişkileri, göç ve terörizm gibi gündemindeki konular görüşülecek.