Kurtulmuş: Zehirle mücadele milli görevimiz

“Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız” diyen yeni Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından da mücadele için destek bekliyoruz” dedi. 

Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu (UMYK), yeni Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş . başkanlığında toplandı. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.    

İŞ DÜNYASI  DESTEKLEMELİ 

Toplantı arasında konuşan Kurtulmuş, uyuşturucuyla mücadeleni bir kamu görevi olduğunu söyleyerek, “Burada bulunanların üzerine bir yüktür, boynunun borcudur. Ama uyuşturucuyla mücadele aynı zamanda bir millet görevidir, milli bir görevdir. Bunu milli bir seferberlik ruhu içerisinde, yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Bu konuda iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının uyuşturucuyla mücadelede farkındalığı artıracak çalışmalara hız vermesini temenni ediyoruz” dedi.