Kurtulmuş komisyon için isim istedi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' kapsamında Mecliste kurulacak komisyon için partilerden isim istedi.

AKŞAM GAZETESİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecinin yol haritasını belirleyecek komisyona katılacak isimlerin bildirilmesi için Meclis'teki 12 siyasi partiye yazı gönderdi. Kurtulmuş, isimlerin 31 Temmuz saat 17.00'ye kadar bildirilmesini istedi.

51 KİŞİLİK KONTENJAN

Siyasi partiler komisyonun 51 kişiden oluşmasında mutabakata vardı. TBMM'de grubu olan partilere 45, Meclis'te temsil edilen diğer partilere ise 6 üyelik verildi. Komisyonda AK Parti 21, CHP 10, DEM Parti ve MHP 4'er, İYİ Parti ve Yeni Yol 3'er milletvekili ile temsil edilecek. Acak İyi Parti isim bildirmeyeceğini açıkladı. TBMM'de grubu bulunmayan HÜDA PAR, Yeniden Refah, TİP, EMEP, DSP ve DP'nin de 1'er üyesi olacak.

SİLAHSIZLANMAYA TAKİP!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, komisyonun işlevini şöyle anlatmıştı: "Komisyonun görev alanı belli; kalıcı şekilde silah bırakmanın, PKK terör örgütünün kendini feshetmesiyle beraber bunun doğrulanması, izlenmesi, kayıt altına alınması, güvenlik güçlerimizle yakın irtibatın sağlanması."