Kurtulmuş: Amerika bize verdiği sözü tutmalı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Batı medyasının Yenikapı'da yapılan mitingden sonra 15 Temmuz'a bakışında çok önemli değişikliler oldu” dedi. 

1

Özkan TAMİRAK

Yenikapı’daki mitingin Batı’nın Türkiye’ye bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “O birlik olmasa ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’ye gelmeyebilirdi” dedi. ABD’nin Suriye’de PYD’ye müdahale edilmemesi yönündeki açıklamalarına ise tepki gösteren Kurtulmuş, “Ortada verilmiş bir söz var. PYD Fırat'ın batısında olmayacak. ABD'den PYD üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz. Türkiye oradan (Suriye'den) gelecek bir saldırıya seyirci kalamaz. Bütün bölge tek bir örgütün, PYD'nin eline geçerse Suriye bölünür. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız" ifadelerini kullandı. Kurtulmuş Menbiç ile ilgili soruya da "Türkiye'ye verilen sözlerden birisi de, PYD'nin Menbiç'i boşaltmasıdır" yanıtını verdi. 

ŞAM’IN HABERİ VARDI 

Kurtulmuş 'Fırat Kalkanı' harekatından tarafların haberdar olduğunu belirterek, ''Buna Şam yönetimi de dahil. Rusya aracılığıyla haberdar edildi. Bundan eminiz. Türkiye işgalci değildir. Türkiye bir savaşa girmiyor. Türkiye savaşında haline gelmedi gelmeyecek” dedi. 

FETÖ ile mücadele uzun sürecek 

“FETÖ ile ilgili mücadele süreci. Hepimiz ayan beyan görüyoruz ki bu öyle çok kısa sürede bitirilebilecek bir mücadele değildir. 40 yılı aşkın bir süredir devam eden son derece gizli, son derece iyi örgütlenmiş ve kendilerinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımayan bir çete. Bu mücadelede de hiç şüpheniz olmasın, FETÖ ile PKK ve DAEŞ arasında bundan sonra zaten var olan ilişkiler çok daha kuvvetli hale gelecektir. Aralarında stratejik bir diyaloğun ve işbirliğinin kurulmakta olduğunu görüyoruz”