Kürtlerin yüzde 60’ı ‘evet’ der

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, AKŞAM’a konuştu: Nevruz’da HDP- PKK’nın provokasyonuna gelmeyen Kürt halkı, esas tokadı sandıkta atacak.

Veysel KOÇ

Nevruz'da HDP-PKK'nın tüm çabalarına rağmen provokasyona gelmeyen Kürt halkının referandumda nasıl bir rol takınacağı merak konusu. Bölge halkının terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü gördüğünü belirten Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, AKŞAM'a referandum sürecini değerlendirdi. 

HALK PKK-HDP'YE SIRTINI DÖNDÜ 

Güçlü, "Teröristlerin şehir merkezlerini yakıp yıkmasından sonra bölge halkı HDP'nin çağrılarının hiçbirine karşılık vermedi. PKK'ya destek ciddi oranda azaldı. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutuklanması da dâhil bölge halkı artık PKK ve HDP'ye sırt çevirdi. Bu tutumun referanduma yansıyacağını düşünüyorum. Çünkü PKK ve HDP 'hayır' diyor. Sadece Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkâri’ye bakılarak Kürtleri değerlendirmek yanlış olur. Doğu ve güneydoğudaki Kürtlerin tercihinin yüzde 55-60 civarında 'evet' olacağını düşünüyorum" dedi. 

Nevruz'u kullanıyorlar

Nevruz, Kürtlerin çok önemli bir değer ve bayramı olduğu vurgulayan Güçlü, "Bunların yaptığı sözde Nevruz kutlamaları ise PKK'nın kendi politik çıkarları için kullandığı, gövde gösterisi yaptığı bir araçtır" diye konuştu.