Kumpasın delili!

MİT TIR’larına ilişkin kumpasta 25 yıl hapse çarptırılan Berberoğlu’nu deşifre eden isim Can Dündar!

HABER MERKEZİ 

CHP'li Enis Berberoğlu'nu tutuklamaya götüren süreç Can Dündar’ın 'Tutuklandık' isimli kitabında MİT TIR’ları görüntülerini kendisine "Solcu bir milletvekili tarafından 27 Mayıs’ta flash disk içinde getirdiğini yazmasıyla başladı. Dündar'ın bu ifadeleri üzerine soruşturma başlatıldı.  

-27 Mayıs’ta 21 saniye: Dündar'ın  incelemeye alınan HTS kayıtlarında 27 Mayıs 2015’te görüştüğü milletvekilinin Enis Berberoğlu olduğu ve 21 saniye telefon görüşmesi yaptıkları tespit edildi.

-CEVAHİR'DEN SİNYAL: Berberoğlu'nun telefonu Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binasına yakın olan Cevahir AVM'den alındı. 

-FEZLEKEDE!: Bu kayıtlar Berberoğlu hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke dosyasında da yer aldı. 

Mahkeme hts kayıtlarına dikkat çekti  

Önceki gün karara bağlanan mahkeme kararında "dosyadaki HTS kayıtları, baz bilgileri, Can Dündar'ın kitabından geçen ifadeleri doğrultusunda Berberoğlu'nun suçu işlediğinin sabit olduğuna dikkat çekti. 

Tutukluluğa itiraza ret! 

Berberoğlu'nun avukatı tutuklama kararının kaldırılması için kararı veren İstanbul 14. Ağır Ceza  Mahkemesi'ne itiraz da bulundu. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza itirazı reddetti. Ret kararıyla birlikte itiraz İstanbul 15’inci Ağır Ceza'ya gönderildi. 

İSKENDER BAYDAR: Manşeti FETÖ belirliyordu 

Enis Berberoğlu ile birlikte o dönem Hürriyet’te yöneticilik yapan İskender Baydar da sosyal medyadan açıklamalarda bulunmuştu. FETÖ’nün firari medya imamı Ekrem Dumanlı’nın Berberoğlu’na manşet atması için talimat verdiğini açıklamıştı.

SONER YALÇIN: Arkadaşları ifşa etti!

Sözcü yazarı ve Oda TV İmtiyaz sahibi Soner Yalçın, Berberoğlu’nun, FETÖ’nün  “CHP İmamı” olduğunu yazmış ve “Cemaat lobisinin gücüyle Hürriyet'e genel yayın yönetmeni oldun!” demişti. Soner Yalçın, 1 Eylül 2016’daki köşe yazısında MİT TIR’ları görüntülerini Can Dündar’a  Hürriyet’in o dönemki Genel Yayın Yönetmeni Berberoğlu’nun verdiğini de yazmıştı.