Kumpas belgelerini ABD’ye ailesi taşıdı

ABD’deki davada “belgeleri saklaması için anneme verdim” şeklinde ifade veren Hüseyin Korkmaz’ın bilgi ve belgeleri akrabaları aracılığıyla yurtdışına çıkardığı tespit edildi.

HİLAL YILDIRIM / HABER MERKEZİ 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD’deki kumpas davasında yalan beyanlarda bulunan firari FETÖ sanığı Hüseyin Korkmaz’ın iadesini ABD’den resmen istedi. ABD adli makamlarına gönderilen resmi yazıda Korkmaz’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanan hile ile alma çalma’ suçlarından iadesi talep edildi. Yazıda Korkmaz’ın telefonun FETÖ şüphelileriyle irtibatlı olduğu ve ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. Ayrıca, Korkmaz’ın akrabalarından A. Korkmaz’ın ifadelerine yer verildi.

AİLESİNE ‘KAÇIN’ DEDİ 

A. Korkmaz’ın ifadesinde, Hüseyin Korkmaz’ın annesi Ayşe Korkmaz’ın bir akrabaları aracılığıyla kendilerine pasaport temin etmelerini, yakın tarihte Korkmaz’ın adından bahsedileceği, ABD’de tanıklık yapacağı bu nedenle ailesine yurtdışına çıkmaları konusunda telkinlerde bulunduğunu anlattı. 

Akrabalarına yakalama kararı 

ABD’de ‘belgeleri saklaması için anneme verdim’ diyen Hüseyin Korkmaz’ın bilgi ve belgeleri akrabaları aracılığıyla yurtdışına çıkardığı tespit edildi. Anne Ayşe Korkmaz ve baba Mustafa Korkmaz, ağabeyi, eşi ve 2 kız kardeşi ile Korkmaz’ın kaçışını organize eden ByLock kullanıcısı avukatı Ertuğrul Gazi Alperen hakkında yakalama kararı çıkarıldı.