'Küçük' ortaktan ortalığı karıştıracak sözler... ''10 milletvekili ile ölçülemeyecek fedakarlık yaptım''

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP tabanını ve seçmenini kızdıracak açıklamalarda bulundu. Bir televizyon programında konuşan 'küçük' ortak Davutoğlu, ''Ben, entelektüel, ilmi, akademik ve siyasi toplumsal bakımdan en büyük fedakarlığı yaptım, 10 milletvekili ile ölçülmeyecek bir fedakarlık bu.'' dedi.

7'li koalisyonun seçimlerde alınan yenilginin ardından dağılmasıyla birlikte CHP ve İYİ Parti arasındaki 'yerel seçim' tartışmaları sürerken, CHP'yi kızdıracak bir açıklama da 'küçük' ortak Gelecek Partisi'nden geldi.

Seçimlere CHP listelerinden girerek 10 milletvekili çıkaran ve eleştirilerin hedefi olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'büyük' bir fedakarlık yaptığını ve bu fedakarlığın 10 milletvekili ile ölçülemeyeceğini iddia etti.

Seçimlerde alınan ağır yenilginin ardından karışan 7'Li koalisyonda sular bir türlü durulmadı. CHP ve İYİ Parti arasındaki karşılıklı "yerel seçim" restleşmeleri devam ederken, ittifakın küçük ortaklarından Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir programda CHP'lileri kızdıracak açıklamalarda bulundu. Seçimlere CHP listelerinden giren ve 10 milletvekili çıkaran Davutoğlu, "Ben, entelektüel, ilmi, akademik ve siyasi toplumsal bakımdan en büyük fedakarlığı yaptım, 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık bu." dedi.

14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerde adeta hezimete uğrayan muhalefet kanadında krizlerin ardı arkası kesilmiyor.

Seçimlerin ardından "değişim" tartışmalarının başladığı CHP ve İYİ Parti arasında karşılıklı "yerel seçim" atışmaları devam ederken, ittifakın küçük ortaklarından Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir programda CHP'lileri kızdıracak açıklamalarda bulundu.

"10 MİLLETVEKİLİ İLE ÖLÇÜLEMEYECEK BİR FEDAKÂRLIK YAPTIM"

Kimi siyasi isimlerin kendisi hakkında "Hiç oy almadan 10 milletvekili kazandı" ifadelerini kullanmasına sinirlenen Davutoğlu katıldığı bir programda, "Ben, 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakârlık yaptım" dedi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ben, entelektüel, ilmi, akademik ve siyasi toplumsal bakımdan en büyük fedakarlığı yaptım, 10 milletvekili ile ölçülmeyecek bir fedakarlık bu. Kasım 2015'te bana yüzde 49,5 oy vermiş idarecileri karşıma alıp o kitlelere yabancılaşma pahasına 'Yanlış yapıyorlar, size başka bir alternatif sunuyorum' dedim. Bu az bir bedel değildir."