Kriz sonrası ilk ziyaret 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7-8 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi’ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi’ne katılacak. 7-8 Temmuz’daki zirve sırasında Erdoğan’ın önemli ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler son dönemde, Almanya'nın FETÖ'cülere yönelik sığınma taleplerine olumlu yanıt vermesi, İncirlik Üssü, Almanya'da yapılması planlanan referandum mitinglerine getirilen yasaklar gibi konularla karşılıklı olarak gerilmişti. İncirlik krizi Almanya'nın üsteki askeri varlığını çekme kararıyla sonuçlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayında gerçekleştireceği ziyaret bu başlıklar açısından oldukça önem kazanıyor. 

ANA GÜNDEM AFRİKA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Haziran'da, Türkiye'ye resmi temaslarda bulunmak üzere gelen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'i kabul etmişti. Erdoğan, ayrıca Brüksel’deki NATO Zirvesi’nde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelmişti. Geçtiğimiz hafta Vatikan’da Papa ile bir araya gelen Merkel, G20 Zirvesi’nde Afrika’ya ağırlık vereceklerini duyurmuştu. 

Güvenlik önlemleri had safhada 

Almanya, Hamburg'da yapılacak G20 Zirvesi nedeniyle güvenlik önlemi olarak serbest dolaşıma izin veren Schengen uygulamasını askıya almıştı. 11 Temmuz’a kadar sürecek uygulama nedeniyle sınırlarda yoğun kontrol yapılıyor. Ayrıca tren yolları ve istasyonlarında aramalar yapılırken kontroller sıklaştırıldı.