Köylüsün sen köyde kal

CHP'nin ‘kalesi' Kadıköy için adaylığını açıklayan TKP'li Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, konuk olduğu Halk TV'de yerden yere vuruldu.

Halk TV'de 'Komünist Başkan' diye övdükleri TKP'li Maçoğlu'nu "Kadıköy'den aday olacağım" deyince linç ettiler.

Türkiye'de "Komünist Başkan" olarak tanınan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Kadıköy adayı oldu. Halk TV'de 'Sözüm Var' programına konuk olan Maçoğlu, neden Kadıköy'den aday olduğunu anlatmaya çalıştı. Ancak moderatör Şirin Payzın, Seyhan Avşar ve Barış Terkoğlu, CHP'nin oyları bölüneceği gerekçesiyle Maçoğlu'nu adeta linç etti.

KADIKÖY NE ALAKA?

Şirin Payzın, "Kadıköy'le Maçoğlu'nun ne alakası var. Neden Tunceli garantiyken orada kalmayıp da CHP'nin kalesi olan ve dengelerin hassas olduğu bir yere giriyorsunuz. Taş yerinde ağırdır. Niye orada kalmıyorsunuz?" dedi.

Seyhan Avşar, "Neden iktidarı değil de muhalefeti zorlamaya çalıştığınız tartışılıyor" diye sordu. Maçoğlu ise şu cevabı verdi: "İzmir'de, Aydın'da, İstanbul'da farklı ilçelerde tartışma yürütüldü. Bizler iktidar ya da muhalefet meselesinden çok bir sosyalist programın, bu mevcut burjuva siyasetinin çok çok ilerisinde olduğunu düşündüğümüz ve bu ülkenin emekçilerinin olduğu bütün alanlarda bu programı geliştireceğimizi düşünüyoruz."

BAŞARISIZ OLDUNUZ

"Tunceli'de borçlar arttı. Belediye binası çürük diye boşaldı yenisinin temeli bile atılamadı. Borçları bitireceğiz dediniz ama borçlar arttı" cümlesini kuran Barış Terkoğlu ise "Sizi eleştirenler diyor ki; Zaten Tunceli'den aday olsanız seçilemeyecekti o yüzden Kadıköy'e aday oldu" sözleriyle adeta linç etti. Maçoğlu ise şu yanıtı verdi: "Eğer bir bireyin tek başına yönettiği bir anlayış üzerinden bir çalışma olsa dediğiniz çok doğru. Yani sadece bir Belediye Başkanı o şehrin tek hakimi tek yönetici grubu olarak görürseniz. Ama bir şehri kendisinin de içine koyduğu meclislerle yönettiği, birlikte yönetme kültürünün geliştiği bir anlayışa biçimi geliştiğinde tam tersi. Ülkenin neresinden gelirse gelsin, herkes yönetimin parçası olabilir. Bugün Kadıköy nasıl bir mozaik. Mesela 300 bine yakın Dersimlinin yaşadığı bir ilçeden bahsediyoruz."

BÖYLE ÖVÜYORLARDI

2019'da da benzer bir süreç yaşayan Maçoğlu Ovacık Belediye Başkanı görevindeyken Tunceli Belediye Başkan adayı olmuştu. Seçimi kazandığının ertesi günü Maçoğlu'nu T24'te yayınına alan Şirin Payzın, şu sözlerle övmüştü: "Çok başarılı bir Ovacık Belediye Başkanlığı yaptınız. Yaptığınız belediyecilikle, halka yaklaşımınızla, yarattığınız modelle ününüz Türkiye sınırlarını bile aştı. Tunceli'ye aday olduğunuz zaman eleştirilmiştiniz. "Ovacık'ta kal. Tunceli'de seçilemezsen yazık olacak" diyenler olmuştu. Ben pişman olmadığınızı düşünüyorum."