Konutta fahiş fiyatın önüne geçeceğiz

Konutta büyük müjde eylülde. Başkan Erdoğan, 60 bin konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'ne katıldı, “Eylül ayında konutta yeni bir hamleyi milletimizle paylaşacağız” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen 60 bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

3 MİLYON KONUT DÖNÜŞTÜ: Afetleri engellemek bizim elimizde değil ama yıkıcı etkilere karşı tedbir almak bizim elimizdedir. Büyük bir Kentsel Dönüşüm çalışması başlattık. Amacımız sağlıksız çirkin yapı bırakmamaktı. Şehirlerimizi adete yeniden inşa ederken, vatandaşımızı mağdur etmedik. Teknolojik imkanı da kullanarak eski kötü alışkanlıkların önünü kestik. 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 12 milyon vatandaşımızı güvenli bina yeşil alanlarıyla huzur içinde hayatlarını sürdürecek yuvalarına kavuştular.

140 BİN KONUT SÜRÜYOR: Dünyaya örnek bir modeli hayata geçirdik. 1 milyon 170 bin konut sayesinde 5 milyon vatandaşın huzurla oturmasını sağladık. 50 milyon vatandaşı afete karşı koruma altına aldık. İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi başarıya imza attık. 140 bin konut işyeri dönüşümü devam ediyor. Fikirtepe'de bile 15 bin konutun dönüşümünü sağlıyoruz. Kirazlıtepe'de 5 bin konutluk dönüşüm gerçekleşiyor. Kartal, Beyoğlu Beykoz, Silivri'de 9 ilçenin tamamında projeleri tamamlamak için işçi ve mühendisimiz arı gibi çalışıyor. Hep daha çok çalışarak, hedeflerimize ulaşacağız.

YATAY MİMARİ: 60 bin konutluk dev dönüşüm projesini burada yükseltiyoruz. 4 katı geçmeyen yatay mimariye sahip depreme dayanıklı eserlerden oluşuyor. Konutların yarısı Esenler'deki riskli yapıların dönüşümü, diğerleri çevre ilçelerin dönüşümünde kullanılacak. Bugün 2 bin 100 konutumuzun anahtarlarını hak sahiplerine veriyoruz. Yıl sonu 4 bine çıkarıyoruz.

YENİ BİR HAMLE BAŞLIYOR: Yapıların yüzde 60'ını koruma altına almaktan bahsediyoruz. İnşallah önümüzdeki ayın ortasına doğru hem konut, kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek hem depreme hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni bir hamleyi milletimizle paylaşacağız.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

Esenler 15 Temmuz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 bin 108 konut hak sahiplerine kavuştu.

İnşa edilen binalar, her daireye bir kapalı otopark düşecek şekilde 2+1, 3+1 ve 80 ila 125 metrekare arasında büyüklüğe sahip. Tüm otoparklar yer altında bulunuyor.

1.924 derslikten oluşan 63 okul, 35.000 kişi kapasiteye sahip 22 cami ve mescit yapılacak.

500 yataklı hastane kompleksi, poliklinikler ve diş hastanesi ile birlikte Aile Sağlık Merkezleri olacak.

166.000 metrekare alanda sosyal, kültürel tesisler ve aktivite merkezleri bulunacak, 40 kilometre uzunlukta bisiklet ve yaya yolları yapılacak.

128 bin 525 metrekare alana sahip Teknoloji Geliştirme Bölgesi yapılacak, 35.500 kişi istihdam edilecek.

15 Temmuz Millet Bahçesi'nin ikinci etabı bittiğinde 2.5 milyon metrekare halkın hizmetinde olacak.