'Konuşmaya hakkınız yok'

Dünya Kadınlar Günü Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına ve çocuğa cinsel istismara karşı önemli mesajlar verdi, Afrin harekâtıyla ilgili de dünyaya meydan okudu. 

1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SURİYE’DE KATLİAMLARA GÖZ YUMAN BATI’YA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ’in Ankara Kapalı Spor Salonu’nda organize ettiği Dünya Kadınlar Günü etkinliğine eşi Emine Erdoğan ve AK Partili kadınlarla birlikte katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı’nda konuştu. Kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına karşı önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocuk istismarı düşünmek istemeyeceğimiz bir vahşet halidir. Bunların izini, inancımızda arayanlar kesinlikle art niyetlidir” dedi.

DÜNYAYA MEYDAN OKUDU 

Erdoğan, “Bugün kadın hakları diye dünyayı inletenlerin Doğu Guta’da katledilen kadınlar için tek bir söz ettiklerini duydunuz mu? Siz Afrin’e Türk ordusunun girmesini konuşamazsınız. Biz Afrin’e işgal gücü olarak girmedik, teröristleri temizlemek için girdik. Afrin’i o teröristlerden temizleyip sahiplerine teslim etmek için oradayız. 3,5 milyon Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz ey dünya. Siz acaba ne kadar mülteciye ev sahipliği yapıyorsunuz? Sizin konuşmaya hakkınız yok ama bizim var” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la birlikte katılımcıları selamladı. 

BUNLAR SADECE ŞOVMEN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Akdeniz’in karanlık suların ardından kaybolup giden kadın ve çocukların ardından timsahın gözyaşının döküldüğünü gördük. Bunlardan kadın hakları savunucusu olur mu ya? Bunlar sadece şovmen, şovmen. Asla kadın hakları savunucusu değil. Myanmar’da yaşadıkları yerde zulümlere uğrayan, kamplarda hayatlarını sürdüren kadınlara el uzatmayanlar nasıl kadın haklarından söz edebilir? 

Kadınlar arasında ayrımcılığı kaldırdık

Bugünlerde kadına şiddeti konuşuyoruz. Peki, okulunun kapısı önünde, sınıfında meydanlarda şiddete maruz kalan kadınları hatırlıyor muyuz? Kadın meselesini tüm boyutları ile konuşacaksak önce samimi olmamız gerekir. Daha tehlikelisi kadınlar arasında ayrımcılık yapmaktır. Türkiye, bu sıkıntıları yaşamıştır. Biz önce kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Bunun için bize çok saldırdılar. Akla hayale gelmeyecek ithamlarla uğraşmak zorunda kaldık. Hatta bu sebepten partimizi kapatmaya dahi kalktılar. Bugün Türkiye tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar kadın hakları bakımından da ileri düzeydedir. 

Daha dün kadınları çarmıha gerdiler 

Asya’nın izbe köşelerinde en kötü şartlarda çalıştırılan kadınların varlıklarını biliyoruz. Kadınları şeytan olarak, iblis olarak gören onları yakan güya dini anlayışlar asırlarca bu dünyada hüküm sürmüştür. Dün çarmıha gerdikleri kadınları bugün metalaştırmaya devam edenlerin cilalarını kazıdığımızda altından yine aynı zihniyet çıkıyor.

BİZ SEFERLE EMROLUNDUK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esed’in olduğu bir yere bizler o mazlumları kurtarmak için gidiyoruz. Şunu bilin biz seferle emrolunduk. Zafer Allah’ındır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu önündeki vatandaşlara seslendi. Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2960 olduğunu belirten Erdoğan, “Bu akşama kadar o 3 bini aşar” dedi.   

ZAFER ALLAH’A AİTTİR 

Erdoğan şunları söyledi: “Biz merhamet dininin mensuplarıyız. Böyle bir ecdanın torunlarından zulüm beklenir mi? Esed’in olduğu bir yere bizler o mazlumları kurtarmak için gidiyoruz. Şunu bilin biz seferle emrolunduk. Zafer Allah’a aittir. Şehitlerimiz boşuna şehit olmadı. Kanları yerde kalmadı, kalmayacak.” 

KİMLER KİMLERLE İTTİFAK KURUYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin ittifak arayışları için de şöyle konuştu: “Kimler kimlerle ittifak kuruyor görüyorsunuz değil mi? Terör örgütünün mensupları ile ana muhalefet kol kola. Şu anda bunlar her şeyleriyle ortaya çıkıyorlar. Sizler şu beraberliğinizi devam ettirin, durmak yok.” 

Vicdan Konvoyu Beştepe’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, Esad rejiminin işkence ettiği kadınlar için yola çıkan Vicdan Konvoyu’nu Beştepe’de ağırladı. 

Suriye’de Esad rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen “Vicdan Konvoyu” Ankara’ya ulaştı. İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez, konvoyun hareketi öncesi Ankara’da yaptığı açıklamada 10 bin kadınla Hatay’da buluşacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daHatay’a hareketleri öncesinde Vicdan Konvoyu’nun temsilcilerini Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan Vicdan Konvoyu üyeleriyle Külliye’de bir araya geldi.

Ruhani ile Doğu Guta mutabakatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonla görüştü. Görüşmede,Doğu Guta’daki insanlık dramının bir an önce son bulması ve halka insani yardımların ulaştırılması için ateşkesin hayata geçirilmesine yönelik çabaların hızlandırılması konusunda mutabık kalındı.