Kod adı: ADOK!

FETÖ’nün ihanet girişiminde bombalanan TBMM, Acil Durum Öncü Kuvvet Ekibi oluşturdu. 15 kişilik ADÖK, olası bir acil durumda devreye girecek. 

Yelda GÖKDAĞ / ANKARA 

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde bombaların hedefi olan TBMM, olası terör saldırıları ve doğal afetlere karşı yeni tedbirleri hayata geçirdi. Güvenlik önlemlerini sil baştan yenileyen TBMM Başkanlığı, olağanüstü durumlarda Meclis’in işleyişini kolaylaştıracak 15 kişilik özel bir ekip de kurdu. Aralarında doktor, itfaiyeci, güvenlik görevlisi, bilişim uzmanı ve mutfak personelinin de bulunduğu ADÖK, acil müdahale gerektiren hallerde görev yapacak. Bir kaç dakika içinde organize olacak şekilde yapılandırılan ADÖK, eğitim çalışmalarına da başladı.

ÖZEL EĞİTİMLİ PANİKSAVAR TİM! 

TBMM sığınağında her hafta gerçekleştirilen eğitimlerde, yangın söndürme, acil sağlık müdahalesi, bilişim sisteminin devamlılığı, gıda ve temizlik gibi ihtiyaçların karşılanması tatbikatları yapılıyor. Olağanüstü durumlarda vekiller ve Meclis personelini yönlendirerek panik yaşanmasını önleyecek olan ADÖK ekibi, TBMM Genel Kurulu’nun en zor şartlarda bile işleyişini sağlayacak hazırlıkları da üstlenecek.