KKTC'ye birlikte gidelim daveti

Başkan Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özel'le yapılan görüşmede; yeni anayasa ve ekonomi konuşuldu. Erdoğan, Özel'i Kıbrıs Barış Harekatı yıldönümü kutlamalarına birlikte gitme daveti yaptı.

2 Mayıs'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul eden Başkan Erdoğan dün CHP'ye iadeiziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan'ı, CHP Genel Merkezi önünde Özgür Özel karşıladı. 18 yıl sonra CHP'ye ikinci kez giden Erdoğan, Özel ile Genel Merkez önünde tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdi, el salladı.

TABLO KALICI OLSUN: Görüşme, genel merkezin 12'nci katında 1.5 saat sürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşme ile ilgili "Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğini ifade etmiştir" dedi. "Bütün bu çerçeve içerisinde hem ekonomiden hem siyasi meselelere her konuda ortak tutum geliştirmek konusunda Türkiye'nin geleceği için ortak siyaset geliştirilmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti söz konusudur" diyen Çelik görüşmede ele alınan konuları ise şöyle açıkladı:

YENİ ANAYASA: Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için atılması gereken adımların sadece dar bir inisiyatifle değil en geniş siyasi uzlaşma zemini ile gerçekleşmesi görüşlerini ifade etmişlerdir. Türkiye'yi kucaklayan bir toplumsal sözleşme olarak anayasa sürecinin yürütülmesi gerektiğini belirtmişlerdir.

EKONOMİ: Cumhurbaşkanımız orta vadeli programla elde edinilen kazanımların korunacağını ifade ediyor. CHP tarafından istenirse Maliye ve Hazine Bakanımız Mehmet Şimşek beyin bilgi verebileceğini ifade etmişlerdir.

AP SEÇİMLERİ: Cumhurbaşkanımız, bu faşist dalgaya karşı ortak hareket etmenin önemine dikkat çekti.

TERÖR: Diğer bir konu PKK'nın Suriye uzantısının o bölgede oluşturmaya çalıştığı teröristan konusudur. Bunu ilk fırsatta terör odaklarının yeniden gündeme getireceğini değerlendiriyoruz.

BARIŞ HAREKATI KUTLAMALARI: Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümüne geliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Özel ile birlikte güçlü bir şekilde birlik gösterilmesini ifade etmişlerdir. Barış harekatının 50.yıldönümünü hep birlikte anmayı hedef ediyoruz.

GAZZE: Filistin devletinin tanınması konusunda diyaloğu artırmalıyız.

KAYYUM ATAMASI: Hangi partiden olursa olsun millete destek veren her belediye başkanına destek vereceğiz. Yetkiyi terör örgütüne destek verme tarafında kullanıyorsa buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda tüm siyasi partilerin hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.

ZEYTİNYAĞI VE LOKUM HEDİYESİ

Başkan Erdoğan, Özgür Özel'e zeytinyağı ve çifte kavrulmuş lokum hediye ederken Özel ise Erdoğan'a, Paşabahçe koleksiyonundan 'Payidar Gondol' isimli parçayı hediye etti.

DÜNYA BANKASI BAŞKANI BANGA BEŞTEPE'DE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile önemli bir görüşme yaptı. Banga daha sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan, Asya Altyapı Yatırım Bankası Başkanı Jin Liqun'i de kabul etti.

GELECEĞE UMUT İÇİN ÇALIŞIYOR'

Başkan Erdoğan, Türk Kızılay'ın 156. kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan Türk Kızılay'ın, zor durumda olanların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için çalıştığını belirterek şunları kaydetti: "Göç çalışmalarından ilk yardıma, afet örgütlenmesinden kan bağışına kadar birçok alanda insanların yanında olan Türk Kızılay'ın tüm gönüllülerinin fedakarlıklarını takdir ediyoruz."

BAŞKAN, AYŞE ATEŞ VE KIZLARINI DİNLEDİ

Başkan Erdoğan, 30 Aralık 2022'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Ayşe Ateş, görüşmeye çocukları Bengisu ve Banuçiçek ile birlikte geldi. Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürecine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Ayşe Ateş görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, beni ve kızlarımı makamında kabul etti. Büyük bir nezaketle ağırladı ve beni, kızlarımı tek tek dinledi. Kızlarıma hediye verdi. Şahsına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, ilk duruşma 1 Temmuz'da görülecek.