KKTC’de FETÖ’ye geçit yok!

Başbakan Yıldırım ile bir araya gelen KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, ülkesinde de bu hain yapının terör örgütü listesine alındığını ve alçaklara asla göz açtırılmayacağını söyledi.

ANKARA

Başbakan Yıldırım, dün resmi ziyaret için Ankara'da bulunan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'ü ağırladı. Özgürgün, 15 Temmuz tarihinin Kıbrıs için de kara bir leke olduğunu belirtirken, bazı FETÖ mensuplarının Kıbrıs’a kaçtıkları yönündeki iddialar konusunda şu değerlendirmeleri yaptı: Biz böyle bir olaya göz açtırmayız, en ufak bir toleransımız da yok. Tespit ettiğimiz en ufak bir şey olursa gereği neyse en ciddi şekilde yapacağız. 

RUM TARAFININ SON ŞANSI 

Başbakan Binali Yıldırım ise Rum tarafıyla yürütülen müzakerelere değinerek, “Bu aslında, her seferinde 'barışalım, beraber yaşayalım' deyip oyunbozanlık yapan Rum tarafının son şansıdır. Bu şansı da iyi değerlendirmelerini tavsiye ederiz” ifadelerini kullandı. 

Kahramanlarla buluştu

Başbakan Yıldırım, Malatya'da darbecilerin bıraktığı tankı kullanan Mustafa Özbey (sağ 2), Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan (sağ 3), darbe girişimine karşı kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz (sol 2) ve komşusu Gülseher Yüksel (sol 4) ile bir araya geldi.