Kışkırtmalara karşı uyanık olalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl mesajında “İçte ve dışta çok önemli gelişmeler bizi bekliyor. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Kışkırtmalara karşı uyanık olalım” dedi.

1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİ YILDA ÖNEMLİ GELİŞMELER BİZİ BEKLİYOR

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018’in; ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 2017 yılında 51 ile 64 ziyaret gerçekleştirerek her fırsatta vatandaşlarla kucaklaşmanın gayreti içinde olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’yi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını kaydetti.

Ülkemizi güçlendirelim 

2018’de, içerde ve dışarıda yine çok önemli gelişmelerin Türkiye’yi beklediğine işaret ederek, “Her alanda ülkemizi güçlendirerek, devlet-millet tam bir dayanışma içerisinde karşımıza çıkabilecek yeni sıkıntılara hazırlıklı olmak için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz” diyen Erdoğan, ülkenin ve milletin geleceği için bu kritik süreçte kışkırtmalara karşı uyanık olunması, siyasi hesaplar uğruna milleti birbirine düşürmek isteyenlere fırsat verilmemesi konusunda uyardı.

Erdoğan, 15 Temmuz’da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan Ufuk Baysan’ın, evini ziyaret etti.

Dik duruşunuz için teşekkürler

Bölgedeki gelişmelerin Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti: ABD’nin attığı adım, İsrail dışında hiçbir u¨lkeden makes bulmamış, tam tersine, Kudu¨s’u¨n Filistin’in başkenti olarak ilan edilmesiyle hayırlı bir gelişmenin kapılarını aralamıştır. Tu¨m milletime, bu konuda gösterdikleri dik duruş ve tavır için şu¨kranlarımı sunuyorum.

Türkiye yanarken sesleri çıkmayanlar niye sahaya indi? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti Düzce İl Kongresi’nde çok sert konuştu: Hasımlar bizi hazmedemiyor, onun için tek silahları var iftira. 16 Nisan’da biz evet kampanyasını sürdürürken ne yazık ki birileri hayır kampanyası sürdürdü. Ve hayır kampanyasının içinde olanlar da tabi beraber olduğumuz arkadaşlarımızın olması bizi ayrıca üzdü.  Şimdi de 15 Temmuz mücadelesine ve şehitlerimize dil uzatmaya başladılar. Biliyorsunuz kurtuluş savaşımız sırasında da birileri Anadolu’daki kutlu mücadeleye saldırıyorlardı. Açık söylüyorum, net söylüyorum. 15 Temmuz gecesi Bay Kemal’in takımı bizlerle beraber MHP’li kardeşlerimizle beraber o FETÖ’cülere karşı yürümediler. Biz birlik olduk, beraber olduk yürüdük. Biz bu mandacı kafayı bu mankurtları çok iyi biliriz.

Bozgunculuk merakı nereden? 

Tabi bizi üzüntüye sevk eden ise böyle bir zat ile parti ile aynı istikamette güya siyaset yapanları görüyor olmamızdır. Türkiye yanarken, sesleri solukları çıkmayan kişiler bir anda sahaya inmeye, olur olmaz konuşmaya başladı. Hayırdır? Bir anda bu iştiyak, bu hız, bu tepkisellik nereden çıktı? Biz milletimizle muhabbetimizi derinleştirirken bu bozgunculuk merakı nedir? 

Milletin feraseti saldırıları yok etti

Önceki yılın PKK terör eylemleriyle 15 Temmuz darbe girişimi gibi Türkiye tarihinin en büyük ihanetlerinden birinin gölgesinde tamamlandığını hatırlatan Erdoğan, “Bu yılı da benzer mücadelelerle dolu bir şekilde geçirdik” dedi. Erdoğan, milletin feraseti, hükûmetin dirayeti ve Türkiye’nin dostlarının desteğiyle tüm bu saldırıları akamete uğrattıklarını söyledi.

İşsizliği yeni yılda bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk üççeyrekte yüzde 7,4’lük bir büyüme elde etmeyi, ihracatı 155 milyar doların üzerine çıkarmayı, işsizliği yeniden düşüşe geçirmeyi başardıklarını belirterek şöyle konuştu:  İş dünyamızla birlikte, geçtiğimiz yıl ‘mevcut çalışanların üzerine +1’ olarak başlattığımız istihdam seferberliğini, önümüzdeki yıl ‘mevcut çalışanların üzerine +2’ olarak sürdürme kararı aldık. İşsizliği ülkemizin gündeminden tamamen çıkartana kadar durmayacağız.

Dışa bağımlılığı azaltacağız

Cari açığın azaltılması için, enerji üretiminde Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirmeye ve ithal edilen ürünleri Türkiye’de üretmeye yönelik çalışmalara hız verdiklerine değinen Erdoğan, enerjide su, rüzgâr, güneş, termal, nükleer ve diğer tüm kaynakları seferber ederek, dışa bağımlılığı azaltmanın stratejik bir öncelik olduğunu kaydetti. Erdoğan, savunma sanayi ihtiyaçları konusunda da Türkiye’yi çok daha ileri bir seviyeye çıkartmanın şart olduğuna dikkat çekti.